Celeb

Elvált, mégis egyházi esküvőre vágyik Szerednyey Béla

Bors

2020. december 24. csütörtök 04:20

Erős a hite a Jászai Mari- díjas színművésznek, éppen ezért nagy boldog- ságot jelentene számára, ha második házasságát is szentesíthetné a jóisten színe előtt. Ám Szerednyey Béla nem sietteti a dolgot, megvárja, amíg felesége is hasonló késztetést érez.

Forrás: Bors

Különleges karácsonyra készül Szerednyey Béla, ugyanis negyven év után először fordul elő az életében, hogy délben nem áll fel az ünnepi asztal mellől, hogy a színházba induljon. A járvány miatt hónapok óta zárva tartanak a teátrumok, így a Jászai Mari-díjas színművész a mai estét a feleségével és annak felnőtt gyermekeivel, illetve azok párjaival tölti. Másnap felkeresi a hú­gáékat, és az apósa vendégszeretetét is élvezi majd.

A karácsonyi készülődésben csak a takarításból tudom kivenni a részem, hiszen az egész család szakács vagy cukrász, így a konyha közelébe sem mehetek. A fa faragásával sem kell bajlódnom, ugyanis a feleségem nagy természetvé­dő, ezért már akkor műfája volt, amikor megismertem. A díszítést is a lányok végzik – mesélte a Borsnak a Madách Színház művésze, aki a napokban a Jóban Rosszban című sorozatban református lelkészként tűnt fel.

A szerep nem áll távol a színésztől, gyerekkorában vallásos neveltetést kapott, sokat segédkezett a pap mellett, hetente hatszor ministrált.  A  SuperTV2 sorozatában egy esküvőt celebrált, adódik a kérdés, hogy számára mennyire fontos az egyházi szertartás.

– Fontos. Mivel már volt egyházi esküvőm, és elváltam, így ahhoz, hogy újra templomban házasodjak, a Vatikán en­gedélye kell. El is mentem az érseki hivatalba, és megfogalmaztuk a periratot, de a felségem, Szilvia, aki református, így is boldog, nem ragaszkodik az egyházi szertartáshoz. Ha benne ez változik, és szeretné, akkor majd megtörténik – magyarázta Szerednyey, aki úgy érzi, az idő múlásával egyre erősebb a hite.

– Ahogy Shakespeare is mondta, az ember öregkorára gyermekként tér vissza. Igen, hiszem, hogy a jóisten most is lát, hogy itt ülök a fotelban. A járvány első hulláma alatt jó volt elcsendesülni, befelé figyelni, és én meg is nyugodtam. Korábban mindig azon idegeskedtem, hogy milyen lesz az életem, ha visszavonulok, hogyan fogok anyagilag boldogulni. Most kipróbáltam, és magam is rácsodálkoztam, hogy milyen keveset költöttünk. A feleségem mindent el tud készíteni, csak az alapanyagokra volt szükségünk. Az autó a garázsban állt, a hajónak a Balatonon ingyen fújt a szél – osztotta meg tapasztalatait a 62 éves színész, aki bár korát meghazudtoló külsőnek és egészségnek örvend, mégis fontos számára, hogy méltósággal öregedjen meg.

– A pótanyám, Psota  Irén mondta azt, hogy nyolcvan­évesen leteszi a lantot. Hiába kérleltük, hogy még ne, még játsszon, ő ragaszkodott hozzá. Ma már én is hasonlóan gondolom. A legexhibicionistább művésznek is meg kell elégednie a pályán eltöltött ötven évvel. Nem jó, ha szánalmassá válunk – mondta Szerednyey Béla, aki a járvány ellenére sem panaszkodik. Három színház online darabjaiban játszik, s türelemmel várja, hogy a pandémia után újra megteljen a nézőtér.

További cikkek

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

origo.hu

Elrettentő díjemelés jön egy hazai autós szolgáltatásban

vg.hu

Letartóztatták azt az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

Nem remekelt a Samsung Galaxy S21 széria

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Messi, Szalah vagy Lewandowski örülhet? – élőben az NSO-n!

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

mandiner.hu

Egy fekete nő középkori sírját találták meg Csehországban

origo.hu

Pornót akartak forgatni, véres és brutális horror lett a vége - videó