Celeb

Együtt gyászol apósával L.L Junior – Elvitte a koronavírus Körtvélyessy Zsolt feleségét

F. Zs.

2020. december 11. péntek 04:20

Körtvélyessy Zsolt 45 évig élt boldog házasságban a színésznőként ismert Egerszegi Judittal, akit öt hét alatt győzött le a vírus. A megözvegyült színész most a lányához, Kingához költözött, ahol L.L. Junior is próbál lelket önteni belé.

Mindössze öt hét alatt végzett az életvidám, erős asszonnyal a koronavírus, L.L. Junior családja szóhoz sem jut a fájdalomtól. Körtvélyessy Zsolt felesége, Egerszegi Judit 67 éves korában, kedden hunyta le örökre a szemét, még elbúcsúzni sem tu­dott a szeretteitől, a férjétől, akivel 45 éven át éltek boldog házasságban, a lányától, Körtvélyessy Kingától, és vejétől, L.L. Juniortól, akik szeptember 17-én egy kislányunokával ajándékozták meg. Egerszegi Judit színésznő volt, Szolnokon, Békéscsabán és Miskolcon volt társulati tag, ké­sőbb a Kényszerleszámolás című monodrámájával járta az országot. Szerepelt több Jancsó Miklós-filmben, de a karrierjét később feladta, hogy támogassa az országosan is népszerű férjét, illetve egyengesse a család életét.

– Mindennél jobban szeretett volna nagymama lenni – mondta a Borsnak elcsukló hangon Körtvélyessy Zsolt a telefonba.

Az élet sajnos olyan kegyetlen volt hozzá, hogy mindössze kétszer ölelhette magához a kis Lilit. A koronavírus miatt nem tudtunk többet találkozni a lányomékkal, aztán jött a betegség is – emlékezett vissza a részletekre a színész.

– Judit cukorbeteg volt, vi­zesedéssel került kórházba, de aztán koronavírus-pozitív lett, ezért átszállították a Szent László Kórházba. Ott rohamosan romlani kezdett az állapota, lélegeztetőgépre került, levették arról, aztán megint vissza... így ment ez két-három hétig. Végül öt hét alatt elment az én Juditom. 

Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Kecskeméti Nemzeti Színház örökös tagja jelenleg L.L. Junioréknál van, a fiatalok magukhoz költöztették, hogy ne maradjon egyedül a lakásban. 

– Mi Judittal nagyon szoros kapcsolatban voltunk, 45 éve éltünk nagyon jó házasságban – folytatta a színész – Szolnokon ismerkedtünk meg, és az első találkozásunk után többé el sem váltunk egymástól. Judit nagybetűs ember volt, nagyon tehetséges színész, önfeláldozó feleség és anya. Ő volt a mindenem – törnek elő az érzelmek Körtvélyessyből.

– Az anyám, a kritikusom, a barátom, a szerelmem. Most a lányoméknál vagyok, a kis Lilike a vigaszom, nem tudom még elképzelni, mi lesz velem a jövőben... hogy lesz minden. Judit nagyszerűen írt, tudja? – vált vá­ratlanul témát a gyászoló férj. 

– Egy kézirat van is a fiókban, az emlékeit, tapasztalatait írta meg. Azt hiszem, azt ki fogom adni majd könyv formájában, az emlékére. 

L.L. Junior is gyászol, ő viszont szeretne most egy kicsit a háttérbe húzódni, de fontosnak tartja, hogy az emberek tudják: egy csodálatos ember ment el közülünk. 

Az anyósom a világ legjobb embere volt – mondta a zenész. – Kedves, empatikus és nagyon tehetséges. Fantasztikusan játszott és írt, és úgy tudott mesélni, mint senki. Minden sztorija felért egy mozifilmmel, olyan színesen tudta cifrázni a történeteket, ha lement a boltba és arról mesélt, azt is tátott szájjal hallgatta mindenki. A cinkosom volt. Ha Kingával valamin összekaptunk, ő sokszor állt ki mellettem, mert tudta, hogy mennyire szeretem a lányát. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Saját anyja segített megerőszakolni a kislányát Budapesten

zaol.hu

Étterembe hajtott egy autós Zalaegerszegen

metropol.hu

Brutális: kocsijával akarta agyonnyomni haragosát a férfi egy magyar faluban

hirtv.hu

Novák Katalin Varsóba látogatott

ripost.hu

Hódi Pamela ismerőse kitálalt: nem tudja a celeb, mitévő legyen

hirtv.hu

Erdő Péter lehet Ferenc pápa utódja

haon.hu

Ennek a brutál szexi focistanőnek nem csak a góljai bombák

travelo.hu

Tudtátok, hogy a pécsi székesegyház alatt húzódik egy titkos alagútrendszer?

borsonline.hu

Mentőhelikoptert riasztottak Várpalotára: Tragikus baleset történt egy nővel

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Kiderült, ki segíti Kóbor János özvegyét és tinilányát

borsonline.hu

Furcsa tünetet vett észre magán az anya, sokkoló dolgot közölt vele az orvos

További cikkek

Egészség

Megjárta a poklok poklát: Egészségügyi állapotáról vallott Gidófalvy Attila

Barátság

Megfagyott a levegő a stúdióban: Hajdú Péter kamerák előtt olvasta fel, a túlvilágról kapott üzenetet