Celeb

Kiskorú megrontása a bajnok elleni vád

Bors

Létrehozva: 2020.11.18.

Ha megáll a vád Conseslus Kipruto kenyai futó ellen, miszerint kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, húsz év börtönt kaphat.

Forrás: AFP

Nemzeti hősnek számított 2016-ban Kipruto, aki a riói olimpián 3000 méteres akadályfutásban aranyérmet szállított Kenyának. A 25 éves, rendőrként dolgozó atléta most bajban van, ugyanis

a gyanú szerint október 20-án és 21-én megbecstelenített egy 15 éves lányt.

Egy ilyen fiatallal létesített sze­xuális kapcsolat az afrikai ország jogrendszerében nemi erőszaknak minősül, és nagyon keményen büntetik.

Az eset azzal indult, hogy a fiatal hölgy három napra eltűnt, utóbb aztán kitudódott, hogy Tironiin falucskában töltötte az időt a bajnokkal. A lány szülei ezután a rendőrséghez fordultak, és végül szexuális bűncselekmény gyanúja vetődött fel.

Az olimpiai bajnok, két vb-aranyéremmel is büszkélkedő Kiprutót november 11-én tartóztatták le, az első meghallgatáson, majd most, a kapsabeti bíróságon újra tagadta vétkességét, illetve

arra hivatkozott, hogy a lányt kinézete alapján 18 éven felülinek hitte, tehát szó sincs liliomtiprásról.

A neves futó 550 ezer forinttal egyenértékű óvadék ellenében szabadlábra került, de vádemeléssel számolhat, büntetőpere jövő májusban folytatódhat. 

Augusztus nyolcadikán koronavírus-fertőzése miatt kihagyta a monacói Diamond League-viadalt, amelynek ő az egyik hőse, miután 2018-ban a három kilométeres táv nyolcvan százalékát leesett bal futócipője nélkül teljesítette, de úgy is nyert.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek