Celeb

Balázs Klári: Komolyan kell venni a helyzetet!

Bors

Létrehozva: 2020.11.11.

Újabb szigorításokat hozott Magyarország kormánya annak érdekében, hogy lassítsák a koronavírus terjedését.

Az új rendeletek értelmében szerdától meghosszabbodik a kijárási tilalom, bezárnak a színházak, múzeumok, éttermek, és további korlátozó intézkedések lépnek érvénybe. Összeállításunkban ismert magyar emberek mondják el a véleményüket a jelenlegi helyzetről.

Hajdú Péter: Megpróbáljuk megtartani az embereinket

A tévés évek óta működtet sikeres éttermet Törökbálinton. A tavaszi hullám idején már egyszer be kellett zárni a bisztrót, ekkor vezették be a házhoz szállítást.

– Visszaáll a tavaszi rendszer, miszerint csak a szakácsok és a futárok dolgoznak, illetve egy ember koordinálja majd a rendeléseket – mondta el a Ripostnak Hajdú Péter, akinek most egyetlen cél lebeg a szeme előtt, mégpedig az, hogy minden alkalmazottjának munkahelyet biztosíthasson.

– A kormány intézkedéseinek köszönhetően kifizetik a megtartott munkavállalók bérének ötven százalékát, illetve a járulékokat. Ez egy nagy könnyebbség számunkra. A következő harminc napban az éttermemben megpróbáljuk megtartani a beosztottjainkat, ez most a legfontosabb feladatom. Úgy érzem, a kormány gesztusának köszönhetően sikerül kihúznunk ezt a néhány hetet úgy, hogy minden munkatársunkat megtarthassuk – fogalmazott bizakodva a Life TV vezérigazgatója.

Nagy Feró: El kell fogadnunk és be kell tartanunk a szabályokat!

Nagy Ferót éppen egy film forgatása közben értük utol, így tőlünk tudta meg a kormány legújabb intézkedéseit. Azt mondja, mindenki köteles betartani a szakemberek javaslatait, ez az egyetlen esélyünk arra, hogy megfékezzük a koronavírus terjedését. Amint a Ripost is beszámolt róla, a Beatrice frontembere már átesett a fertőzésen és szerencsére súlyosabb tünetek nélkül gyógyult meg.

– Pár nap alatt átment rajtam, de hazudnék, ha azt mondanám, nem pánikoltam. Mégiscsak egy világjárványról beszélünk. Most már jól vagyok, nincsen szövődményem sem – számolt be állapotáról az énekes.

– Tiszteletben tartom, nálam okosabb emberek döntöttek ebben. Nincs mese, ezt el kell fogadnunk, és be kell tartanunk! Ijesztő, hogy ilyen nagy a baj… – szomorodott el Feró. „Nekünk, állampolgároknak az a dolgunk, hogy mindenben hallgassunk a szakértőkre, orvosokra” – tette még hozzá.

Korda György és Balázs Klári: Komolyan kell venni a helyzetet!

A házaspár nyáron még úgy tervezte, hogy ősszel országos koncertturnéra indulnak, de a jelenlegi helyzet keresztülhúzta a számításaikat. Olyannyira, hogy néhány hete önkéntes karanténba vonultak a saját és a közönségük érdekében. Szállodájukban a szobákat is havi bérletbe adták, hogy megtarthassák az alkalmazottaikat és átvészeljék ezt az időszakot.

– Érthetőek a szigorítások. Most mindenkinek nehéz, de az egészség a legfontosabb. Mi házi karanténba vonultunk, nem megyünk ki, legfeljebb a kertig, ahol a kutyáinkkal levegőzünk. Nem tudunk mást tenni, ez a kötelességünk, hogy se mi, se más ne kapja el a vírust. Komolyan kell venni a helyzetet – fogalmazott Balázs Klári.

Pásztor Erzsi: Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell venni!

A Kossuth-díjas színésznő szerint már időszerű volt a szigorítás, mert szerinte most az a legfontosabb, hogy az emberek egészségesen átvészeljék a világjárványt.

– Rettenetes, milyen gyorsan nő a fertőzöttek száma! Én mindent helyeslek, ami tilos, akármennyire is rossz most nekem. Ez a kisebb rossz, a nagyobb, ha továbbra is ilyen sokan mennek el… – hangsúlyozta.

– Amikor tavasszal mindent bezártak, azt hittem, nem bírom ki. De most már vártam, hogy újra meghozzák ezeket az intézkedéseket, mert nem éreztem jól magam a színházban. Bizonytalan voltam, mert közel volt hozzám a közönség, az emberek eleinte nem is hordták a maszkot, és most is azt gondolom, hogy sajnos lehetetlen megfelelőképpen fertőtleníteni a helyeket. A Játékszínben is sorra megbetegedtek a kollégáim, és én is odamentem volna játszani. Nem mindegy, hogy harminc- vagy egy nyolcvannégy éves kapja el! Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell vennünk – tette még hozzá Pásztor Erzsi, aki arra kéri az embereket, tartsák be a szabályokat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188845_auto_resized.jpg
origo.hu

Ettől a brit lépéstől rettegett Európa, küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27806_resized.jpg?avcount=1714978819
origo.hu

Nagyon kemény üzenetet küldött Harry rákbeteg apjának, III. Károly királynak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178985_auto_resized.jpg
life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190673_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188241_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185977_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27803_resized.jpg?avcount=1714978819
origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190182_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Már nincs sok hátra, 3 csillagjegy életét felforgatja az Újhold

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185742_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189714_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elpusztul a világegyetemünk, a Nagy reccs lehet mindennek a vége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jlrBW5Fa747g4p6EIbSOm3ySCgIMHD7bzjTgqF4ySGY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiOTQ1NTc5N2Y5ZjQ0MzBhZjJmNzlhZDM4MzdhNWZi.jpg
Mérföldkő

Fotókon a csodás pillanat! Szőcs Reni kislányát megkeresztelték

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/7SYvKCGO-v-OMw-pIW-L19xTR3JQpgpfJr3DUyYUvkE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYwMGU3YzdhNjA3OTQ4MWViOWEyNmNmY2QwMWU3NWRh.jpg
Gyász

„Minden nap fájdalmas, amióta elment a fiam!” – ma két éve hunyt el Berki Krisztián