Celeb

85 éves Törőcsik Mari – íme a legfrissebb fotók a színésznőről

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2020.11.23.

Könnyes szemmel hallgatta velemi házában társulatának születésnapi köszöntőjét a magyar színháztörténet egyik legnagyobb színésznője. Törőcsik Mari az utcai előadást az ablakából nézte végig.

Mintha csak színpadon lenne, előadás után, úgy integetett hétfőn kora délután a velemi otthona ablakából a hozzá látogatóba érkezőknek Törőcsik Mari. A Nemzet Színészét rengetegen szerették volna személyesen is felköszönteni a 85. születésnapján, de a koronavírus-járvány miatt csak korlátozott számban jöhettek vendégek, és ők is megálltak az utcán.

A Nemzeti Színház társulatának tagjai az elsők között jelentek meg a művésznő ablaka alatt, teljesítve a művésznő tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije. Velemen megjelent hát a teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila és a társulat tagjai közül Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Hobo, Rubold Ödön és Szép Domán, valamint Hosszú Mária művészeti titkár és Bánfalvi Laura kommunikációs vezető.

A születésnapi műsorban Szűcs Nelli a Selmeczi György és Maár Gyula által komponált Ez csak színjáték című dalt énekelte el, ezt követte Vidnyánszky Attila köszöntője, majd Rubold Ödön Petőfi Sándor: Színészdal című versét mondta el, Törőcsik Mari kedvenc orosz rendezője, Anatolij Vasziljev pedig üzenetben köszöntötte a mű­vésznőt. Ezután Hobo verselt, majd Pilinszky János: Mielőtt című költeményét Trill Zsolt adta elő, végezetül a társulat tagjai Máté Péter Ő című dalát közösen énekelték el.

A művésznő könnyezve bú­csúzott tőlük, azt üzente, nagyon hiányzik neki a szeretett társulata.

Törőcsik Mari 1935. november 23-án született Pély községben, 1954-ben jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett szakára, 1958 és 1979 között a budapesti Nemzeti Színház tagja volt. Kivételes pályafutása során 176 filmben és több mint száz színpadi szerepben láthatta a nagyérdemű. Hatvanhárom éven át volt aktív, egészen 2017-ig, azóta visszavonultan él.

2008 októberében egy kórházi rutinvizsgálat közben összeomlott a vérkeringése, és leállt a szíve. Az orvosok kevés esélyt láttak arra, hogy valaha felébred a kómából, arra pedig még kevesebbet, hogy az agya sérülés nélkül átvészeli ezt a sokkot. Törőcsik Mari ennek ellenére szinte teljesen felgyógyult.

A kétszeres Kossuth-díjas Nemzet Színésze idén jelentette be, hogy elbúcsúzik a színpadtól.

Vége. Befejeztem. Ez is elmúlt, mint sok minden más. Szerettem nagyon, ha megtapsoltak, de vigyáznom kell, nehogy hörghurutot kapjak. A tüdőgyulladás nekem a végét jelentené. Filmben és színpadon sokszor meghaltam. Azt eljátszottam. Klinikai halott a valóságban voltam, de visszajöttem. Még itt vagyok, mert még mindig azt mondom: élni jó! Még akkor is, ha olykor szörnyű nehéz – mondta november elején a Best magazinnak a művésznő.

Így köszöntötték 85. születésnapján Törőcsik Marit a Nemzeti Színház művészei

Így köszöntötték 85. születésnapján Törőcsik Marit a Nemzeti Színház művészei. További részletek itt: https://www.borsonline.hu/celeb/85-eves-torocsik-mari-ime-a-legfrissebb-fotok-a-szinesznorol/215756

Közzétette: Borsonline - Bors Szórakoztató Napilap – 2020. november 23., hétfő
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek