Celeb

Először jelent meg nyilvános eseményen fia elvesztése óta Benedek Miklós - nagy elismerés érte - fotók

Bors

2020. október 17. szombat 17:00

Újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata, 2020-ban Esztergályos Cecília és Hernádi Judit (színésznők), Benedek Miklós és Koltai Róbert (színészek), Miklósa Erika és Csavlek Etelk (operaénekesek) valamint Medveczky Ilona és Oláh Zoltán (táncművészek) csatlakoztak az elit tagsághoz.

A zuhogó eső ellenére is jó pár színházrajongó látogatott ki szombat dél körül a budapesti Nagymező utcába, hogy élőben is gratulálhasson azoknak a kiváló művészeknek, akiknek a lábnyoma immár örökre az Operettszínház előtti téren díszeleg, és akikkel egyébként ritkán van esély élőben pár szót váltani.

Hosszú szünet után, 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, a gálaműsort, valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését.

A hat új tagból Oláh Zoltán kivételével mindenki megjelent, a kiváló művész levélben köszönte meg a megtiszteltetést, továbbá jelezte, hogy sajnos a koronavírus helyzet miatt nem tud megjelenni az eseményen.

Medveczky Ilona a tőle megszokott eleganciával mutatta be a legújabb ruhakölteményét, a fekete-fehér összeállítása olyan feltűnő volt, hogy nehéz volt nem észrevenni a revü királynőt. 

Szeretném megköszönni az embereknek és a kuratórium minden tagjának, hogy megelőlegezték a bizalmat. Nagyon boldog vagyok, hiszen ez egy szakmai elismerés – mondta Medveczky Ilona.

Hernádi Judit és Esztegrályos Cecília szűkszavúak voltak, mindkettejükön látszott, hogy komolyan megilletődtek az ünnepélyes lábnyomavatáson.

Miklósa Erika viszont tőle szokatlanul nagyon közlékeny volt, az általában csendes Kossuth-Díjas opera-énekesnő most egy érdekes történetet osztott meg az egybegyűltekkel: 

Abban a cipőben jöttem és arról vették le a mintát, amiben az édesapám emlékére lefutottam a New York maratont – mondja az énekesnő – Ezt a cipőnyomot szeretném itt hagyni a Nagymező utcában. A családom egyébként – tette hozzá – amikor meghallotta, hogy a Halhatatlanok Társulatához csatlakozhatok, azon nevettek, hogy akkor engem most már agyonütni sem lehet ezután, hisz halhatatlan vagyok.

Benedek Miklós a fia, Benedek Tibor halála óta először jelent meg nyilvános rendezvényen, ahol szemmel láthatóan jól esett neki az a sok-sok szeretet, amivel a kollégái és a rajongók körbevették. Még mosoly is kiült az arcára, ahogy a fotósok hada a saját lábnyomában állva fotózta őt. Megható pillanatok voltak ezek...

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért. Az Örökös Tagság elnyerése még a sikerhez legjobban hozzászokott színészek számára is nagy megtiszteltetés.

További cikkek

Kínos

Olyan intim videót tett közzé véletlenül Tóth Andi, hogy azonnal törölni kellett

Vallomás

Házasságáról vallott Tápai Szabina: Más lett a fontossági sorrend

Ez is érdekelhet

life.hu

Így néznek ki a legnagyobb sztárok smink nélkül: megdöbbentő a különbség - Fotó

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

life.hu

"Szépek az ikrek!" - Tolvai Reni mellei felborzolták a kedélyeket, nem bírnak magukkal a rajongók

magyarnemzet.hu

Amerika is Magyarországra figyel: Szijjártó Péter-interjú a Newsmaxban + videó

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

21 nap alatt is leszokhat a dohányzásról

nemzetisport.hu

NFL: Mahomes rekordokat állított fel; a Bills a liga legjobbja?

vg.hu

Közel kétezer, az oltást elutasító orvost függesztettek fel Olaszországban

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Steins Máthé Dominikot, a magyar szurkolók a hollandokat dicsérték

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak