Celeb

Takáts Tamás: Majka ne turkáljon senki pénztárcájában!

Bors

Létrehozva: 2020.05.07.

Nyilvánosan akadt ki Majka, és képmutatónak nevezte azokat a rendszeresen nagyobb munkákban részt vevő zenészeket, akik pályáztak az Artisjus gyorssegé- lyére. Takáts Tamás azonban kiállt a pályatársai mellett, és keményen visszaszólt az ózdi hősnek.

A kizárólag csak a fellépések, koncertek után járó gázsiból élő zenészeket meglehetősen rosszul érinti a világjárvány. Ők már második hónapja dekkolnak otthon munka nélkül, és sokuknak nincs annyi megtakarítása, hogy hosszú hónapokig meglegyen bevétel nélkül. Éppen ezért bruttó 160 ezer forinttal támogatja a koronavírus alatt bajba jutott zenészeket az Artisjus. A jogvédő iroda egy pályázat keretében nyújtott segítő jobbot, a segélyben részesültek névsorát pedig nyilvánosságra is hozta a szervezet. A 400-as listán a kisebb bandák dobosai mellett vannak kifejezetten nagynevű  előadók.

Valószínűleg a névsort Majka is átnézte, mert a Facebook-oldalán teljesen kiakadt. Úgy tudni, azt írta: reméli, mindenki elszámol majd a lelkiismeretével, aki beadta a pályázatot a jogvédő irodához. Arról is írt, kíváncsi, mit írhattak a kérvénybe azok, akik tízmilliós kocsikkal járnak, képernyőn vannak, hencegnek a Facebookon meg az Instán, forgatnak vagy éppen tavaly egy raklap pénzt kerestek, vagy olyanok, akiknek egyszerűen csak nem volna szükségük rá. Úgy véli, szánalmas, hogy azok elől veszik el a pénzt, akik igazán rászorulnak. Megírta Majka, hogy a zenekarunkból is van fent valaki, de az illető felajánlotta jótékony célra az összeget.

A Bors telefonon próbálta utolérni a rappert, ám lapzártánkig nem reagált. Az egyik támogatást megigénylő közismert zenész, Takáts Tamás azonban annál beszé­desebb volt. A Karthago éneke­se keményen visszaszólt a rappernek.

– Majka csak ne turkáljon senki pénztárcájába! Főleg úgy, hogy gyanítom, ő a sokszorosát keresi annak, amit mi, „képmutató” zenészek. Vagy talán az a baja, hogy lecsúszott a támogatásról? – tette fel a kérdést Takáts Tamás, aki egyébként nem is veszi túlzottan magára Majka üzenetét, hiszen saját bevallása szerint neki valóban szüksége van a segélyre.

– Nemhogy tízmilliós autóval, de már pár százezressel sem közlekedem. Én magam biciklivel járok, és igen nagy szükségem van minden egyes forintra. Persze ezt olyan, akinek még a járvány idején is van mit a tejbe aprítania, nem értheti, pedig ez a szomorú valóság. Sokan rá vagyunk szorulva a segélyre, még akkor is, ha az nem egy nagy összeg. És egyébként is, szerintem kerestünk már annyi pénzt a jogvédő irodáknak, hogy ha baj van, akkor ők is viszontsegítsenek minket. Pont neki nem kell erről magyaráznom… – mond­ta a Borsnak a ze­nész, aki egyébként maga is szo­kott jótékonykodni, pél­dául gyakran támogatja az egyházat és a kórházakat.

– Majkát is szívesen vendégül látom az otthonomban egy ebédre, ha gondolja. Vagy ha neki nincsen ez ínyére, akkor konzerveket is tudok küldeni a számára. Én ugyanis magamból indulok ki, és nem kérdőjelezem meg azt, ha a másik bajban van – zárta Takáts Tamás, akinek véleményét többen is osztották, noha volt olyan zenész is, aki Majka kirohanása után inkább visszavonta lapunknak tett nyilatkozatát. Szigeti Ferenc és Czutor Zoltán azonban nyiltan vállalta, hogy megigényelte a szociális támogatást.

– Én is megkaptam a gyorssegélyt, noha őszintén bavallom: kicsit nagyobb összegre számítottam. Legalább ennek a háromszorosa húzna ki a bajból, de persze minden forintnak örülök, amivel segítenek, hisz a kis nyugdíjamból nem sokra megyek. Abból akár éhen is halhatnék – vallotta be a Borsnak Szigeti.

Hasonlóan szorult helyzetben érzi magát a Belmondo együttes énekese is.

– Pár nappal ezelőtt meg is kaptam azt a közel 160 ezer forintot. Nem mondom, hogy sokáig fogom belőle kihúzni, ráadásul a mostani kényszer­leállást még jövőre is nyögni fogjuk. Az hagyján, hogy az egész nyarunk odaveszett, de szerintem a koronavírus lecsengése után sem lesz jobb a helyzetünk. A rendezvényhelyszínek fele tönkremegy, az emberek a korlátozás feloldása után sem mernek majd eljönni a koncertekre, ráadásul sokan majd anyagilag sem tehetik meg, hogy egy-egy fizetős bulin részt vegyenek. Úgyhogy szó, mi szó nem könnyű ez a helyzet, és ki tudja, mikor ér véget.

A támogatás körül kitört botrányról a felajánló Artisjus hivatalt is szerettük volna megkérdezni, de ők inkább nem kívántak állást foglalni. Hisz ők a maguk dolgát megtették: közel 400 bajba jutott zenészen segítettek.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek