Celeb

Példás életet élt a tragikusan elhunyt Habsburg-leszármazott, Mária hercegnő

Bors

2020. május 15. péntek 21:30

Mindig büszke volt származására az utolsó magyar király dédunokája, de sosem kérkedett vele.

Mindössze hat nappal 32. születésnapja előtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Maria Petrovna Galitzine hercegnő, aki az 1916 és 1918 között uralkodó, utolsó magyar király és osztrák császár IV. Károly, illetve Zita magyar királyné dédunokája volt, írja a Daily Mail. A halál az egyesült államokbeli Houstonban érte a hercegnőt, a halál okaként hirtelen szív aneurizmát állapítottak meg.

Maria 1988-ban született, édesanyja Maria Anna főhercegné, míg apja a szintén arisztrokrata orosz Piotr Galitzine. Maria Anna főhercegné Habsburg Rudolf főherceg lánya, aki pedig az utolsó Habsburg-uraIkodó, I. Károly császár (azaz IV. Károly magyar király) és Zita királyné legkisebb fia volt. A most elhunyt hercegnő Luxemburgban született, de szüleivel együtt ötéves korában Moszkvába költöztek, ahol egy német iskolába járt. Főiskolai diplomáját Belgiumban szerezte művészeti szakon, majd lakberendezőként és belsőépítészként dolgozott Brüsszelben, illetve Chigagoban is, végül Houstonban telepedett le és folytatta sikeres karrierjét. Itt Texasban talált rá a szerelem, amikor megismerte Rishi Roop Singhet, aki egy elegáns szálloda főszakácsa. A párnak 2018 februárjában megszületett első gyermeke, Maxim, és Maria az esküvője után elhagyta hercegnői titulusát és Maria Singh néven élt tovább férjével.

Maria egyik testvére, Tatiana szintén az Egyesült Államokban él és két évvel ezelőtt a Houston Chronicle-nek adtak interjút arról, milyen is az élet Texasban két hercegnő számára. Mindketten arról beszéltek, hogy teljesen hétköznapi körülmények között nőttek fel és bár szüleik egyáltalán nem „reklámozták” előkelő származásukat, a család mindig is tudta, mit jelent a királyi vér.

– Az életünk teljesen hétköznapi, hacsak azt nem számítjuk, hogy időnként meghívnak minket királyi esküvőkre. Sokszor Tatiana hercegnőnek címezve kapok leveleket, amit mindig is furcsán éltem meg, pedig egész életemben hercegnő voltam. A szüleim nagyon sokat jótékonykodtak, amiből nyaranta nekünk is ki kellett vennünk a részünket – mondta Maria testvére az interjúban.

A két hercegnőnek tehát már egészen fiatal korában teljesen normálisnak számított, hogy hajléktalanszállókon, árvaházakban vagy éppen templomokban dolgoztak és persze egész életükben ügyeltek arra, hogy ne csináljanak olyasmit, amivel szégyent hoznak a család nevére. Mariat férje és gyermeke mellett szülei és három lány-, illetve két fiútestvére is gyászolja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Milák Kristóf: Borzasztó, szégyen nagyon rossz

origo.hu

Meztelenül jógázik a hatalmas mellű Playboy-modell - fotók

metropol.hu

„Egy jó Klári mindent megbocsát” – Korda György szerint feleségén múlott 42 éves házasságuk

ripost.hu

Ketten meghaltak: kizuhant egy autó a harmadik emeletről

hirtv.hu

Óriási örömhírt kürtölt világgá Michael Schumacher családja

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

astronet.hu

A metafizika 7 törvénye: így élhetsz harmóniában az univerzummal

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

„Anyu, anyu!” - Összeesett a Tisza-parton a vízbe fulladt fiú édesanyja

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Család

Ambrus Attilát rendszeresen verték gyerekként, ő sosem emelne kezet sajátjaira

Család

Viszkis: A nagyobbik gyerekemmel nem igazán bírok!