Celeb

Rózsa György a kertjében is maszkot visel

L. P.

2020. április 25. szombat 15:00

Fő az elővigyázatosság, a játékmester a kertjébe is maszkban megy ki, ha Csilla lánya és az ő párja meglátogatják. Gyurinak a legjobban lánya ölelése hiányzik, de azért igyekszik pozitív maradni ebben a helyzetben is.

Ahogy a legtöbben, Rózsa György is hetekkel ezelőtt önkéntes karanténba vonult, csak egészségügyi sétákra és heti egy bevásárlás miatt hagyja el az otthonát. Bár számára is megterhelő, hogy nem ölelheti meg a lányát, Csillát, látja a helyzet pozitív oldalát is. A sok pihenéstől például megszűnni látszanak évek óta tartó vérnyomásproblémái, és sokakkal ellentétben még fogyott is!

– Bár nagyon szomorú ez az egész helyzet, de meg kell látni benne a jót is, és akkor hamarabb túl tudunk lenni ezen – kezdte Rózsa György, aki pontos napi rutint is kialakított a karanténhelyzetre, ami segít elviselni az egyforma napokat.

– Egész életemben éjjel dolgoztam, írtam forgatókönyveket és vetélkedő kérdéseket, most pedig hajnalig nézem a televíziót. Csilla lányom rátelepítette a tévémre a filmes csatornákat, így most olyan filmeket és sorozatokat is meg tudok nézni, amire eddig nem volt időm. A kedvenceim a bűnügyi sorozatok és a klasszikus filmek – sorolta Gyuri, aki a hosszú éjszakázás miatt nemigen tud korán kelni.

– Ha fél tizenkettőkor elindulok, be tudok még szaladni vásárolni, de az utolsók közt terelgetnek ki – mesélte nevetve Gyuri. A műsorvezető egyébként a vásárlással kapcsolatban is szigorú magával: heti egyszer megy el boltba, akkor is csak félórát tölt ott, viszont a napi erdei séta nem maradhat el.

– A közelemben van a Hárs-hegy, a Farkas-hegy, és még a Normafához is elmegyek kocsival. Mindig olyan útvonalon indulok, ahol szinte a madár sem jár. Ilyenkor körülbelül másfél órát bolyongok az erdőben, ami olyan jó hatással van rám, hogy a vérnyomásom is csökkent, és három és fél kilótól is megszabadultam, aminek nagyon örülök. Persze hozzájárul ehhez az is, hogy a séta után a kertben napozgatok, újságot olvasok – mesélte el kellemes délutánjait Rózsa Gyuri, majd azt is megosztotta velünk, mi az a három dolog, amit iszonyatosan hiányol.

– Az első helyen természetesen a lányom, Csilla áll. Már az idejét sem tudom, mikor pusziltam meg utoljára. Ha vége lesz a korlátozásnak, ha hagyja, ha nem, én nagyon megölelgetem és megpuszilgatom majd. Ő egyébként nagyon szigorú velem, így ha meglátogat, akkor is csak maszkban mehetek ki a kert­be, a kert két sarkában ülünk le egymással szemben, és a szomszédok nagy örömére kiabálva beszélgetünk.

A második helyen az utazások állnak a műsorvezető hiánylistáján, aki nagy világjáró, márciusra is befizetett már Indiába, a Tádzs Mahalhoz.

– Ez az épület az örök szerelem jelképe, s amikor a feleségem fiatalon elment, megfogadtam magamnak, hogy egyszer elzarándokolok oda. Sajnos most le kellett mondanom, de bízom benne, hogy ez nem marad el. A haverokkal is minden évben elutazunk. Korábban voltunk Toszkánában, Spanyolországban, most pedig Elzász vidékére utaztunk volna májusban, amit a légitársaság áttett nekünk de­cember elejére. Ott gyönyörű az advent, úgyhogy remélem, a decemberi időpont már összejön – folytatta Rózsa.

– A haverokkal rosszabbak vagyunk, mint a nők: többet pletykálunk egy délutáni kávézáskor, mint ők, ez is nagyon hiányzik – mondta nevetve Rózsa.

További cikkek

Szakítás

Horváth Gréta édesanyja megható vallomása: „Örülök, hogy az édesanyád lehetek”

Exatlon

Monoki Lehel számára a legnagyobb próbatétel a szerettei hiánya

Ez is érdekelhet

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

likebalaton.hu

Szépségverseny, divatbemutató, tánc, kis etyepetye – de strandolni?! Azt nem!

life.hu

Fontos tipp mosogatógép-használóknak: felejtsd ezt a lépést, mielőtt elindítanád a gépet

hirtv.hu

Lemondott a német haditengerészet parancsnoka az ukrajnai válsággal kapcsolatos kijelentései miatt

kemma.hu

Árokba csapódott egy autó Környén a Tatai úton, a tűzoltók kiemelték a roncsból a sofőrt

origo.hu

Döbbenetes mennyiségű édesvíz került az óceánba egy jéghegy miatt

vg.hu

Budapest nyerte a versenyt Pozsonnyal szemben

szon.hu

Nyíregyházi, nyírkarászi, tiszavasvári és ópályi lakosokat fogtak el a rendőrök szombaton

ripost.hu

10 fontos tény az omikronról, a hazai esetszámok 90 százalékáért felelős mutációról

ripost.hu

Fergeteges lesz a lovaglópóz ettől a pikáns trükktől

origo.hu

Hírességek, akik saját éttermet nyitottak, de azzal nem lettek sikeresek