Celeb

Jakupcsek Gabi: Hiányzik a munka

Fái

2020. április 4. szombat 11:00

Olyan még sosem volt, hogy a műsorvezetőnek ne lett volna munkája. Kislányával tanul, de az ötödik osztályos tananyag megértését két hét alatt feladta. Emma viszont egyedül is boldogul.

Forrás: Móricz István

Nehezen indult be Jakupcsek Gabi kislányának iskolájában az online oktatás, de már minden sínen van. Az ötödikes Emma könnyen veszi az akadályt.

– Az első két hétben aktív voltam, ma arra ébredek, hogy a gyerek lezuhanyozva, felöltözve, megreggelizve a gép előtt ül órán. Elképesztő! Sok mindenre ő tanít engem. A nagyobbik  fi­am előad a Corvinuson és a húgával konzultált, hogy a számonkérés milyen rendszerben megy. Érdekes beszélgetések zajlanak otthon a gyerekeim közt. A jogász fiam home office-ból dolgozik. Érdekes világ ez most.

Gabi szerint olyan izgalmas dolgokat vet fel ez a rendszer, mint a becsületes házi feladat írás. Meg kell tanítani a gyereket becsületesen tanulni, hogy valóban maga csinálja meg, ne kérje el a megoldási kulcsokat.

– Önkontrollt kell gyakorolniuk. A másik, hogy soha ennyire nem volt még fontos, hogy olvassanak. Online tanulásnál a szövegértés elengedhetetlen, hiszen nem látja a tanárt, képernyőn nem úgy jön át, mint életben – beszél a tapasztalatairól, és arról, mit értett az ötödikes tananyagból: – Semmit! Az első két hétben elvégeztem az ötödik osztály rám eső részét. Bevallom, nagyon hamar feladtam. De azt megtanítom a gyerekemnek, hogy milyen rendszerben, hogyan tanuljon. A magyar tantárgyért, lévén magyartanár vagyok, én vagyok a felelős. Az angol a papája.

Ez a fajta tanulás összehozta a szülőket is, persze az is csak online. Így születtek a speciális szülőik.

– Nagyon vicces volt, amikor felvezették, hogy este egy pohár bor mellett a kanapén találkozzunk online. Ilyen szülőik voltak. Kicseréltük apukák, anyukák a tapasztalataink. Nagyon helyes dolog volt.

– Olyan jó lenne legalább messziről látni a gyereket! A mamám negyedik hete nem láthatja az unokáit. Ez fájdalmas nagyon. Ezt az, aki online él, nem veszi észre annyira, mint a picik és az idősek. A másik, hogy semmi munkám nincs, ilyen még soha életemben nem volt. Ha nem volt tévé, volt rádió, könyv- írás, tréning, előadások, fellépések. Őszinte leszek, nagyon nehezen viselem. El tudom foglalni magam, de, hogy nincs produktív munka, az borzasztóan hiányzik. Az aggodalom a jövő miatt mindig ott van, de optimista vagyok, valamiben hinnem kell. Valami váratlan megoldás lesz, higgyék el!

További cikkek

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

888.hu

Gyurcsány lejáratta a vita műfaját a hazugságaival

magyarnemzet.hu

Kétnapos hajtóvadászat után elfogták a budapesti gyilkost

szon.hu

"Felszólított, hogy költözzünk ki, de hova? Már nincs is kedvem élni, de tudom, a fiamnak szüksége van rám..."

origo.hu

Megleltek egy 4500 éves, látványos és elveszettnek hitt úthálózatot

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Meglepő fordulat a benzinkutakon, így tankoltak tavaly a magyar autósok