Celeb

Felépült a koronavírusból és járványkórházat avatott Károly herceg

Bors

Létrehozva: 2020.04.03.

Forrás: Reuters

Károly herceg csütörtök este videoüzenetben jelentette be, hogy átvészelte a koronavírust és már házi karanténját is elhagyhatta. A brit trónörökös a videóban elmondta, szerencsés, hogy „ennyivel megúszta” és csak relatíve enyhe tünetei voltak.

– Ez egy nagyon stresszes helyzet, amikor a barátokkal és szeretteinkkel való találkozás nem segíthet, és a normál élet keretei hirtelen leomlottak. A feleségemmel együtt sokat gondolunk azokra, akik elvesztették a szeretteiket, és azokra, akik a bezártságban magányosak, esetleg betegek, valamint azokra, akik hősies munkával helytállnak, többek között az egészségügyben vagy az üzletekben és a termelő gyárakban – mondta Károly herceg, aki pénteken megnyitja az új londoni járványkórházat, az NHS Nightingale-t, ahol akár négyezer koronavírusos beteget is ápolhatnak majd.

A herceg természetesen személyesen nem lesz jelen az avatáson, hanem videón jelentkezik be skóciai birtokáról, Birkhallból. A brit egészségügyi szolgálat, az NHS Manchesterben, Birminghamben, Bristolban és Harrogate-ben is hasonló járványkórházakat nyit, ahol ágyak százait vehetik majd igénybe, ha a helyi kórházak túlterhelődnének.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek