Celeb

Erdélyi Mónika: Üldöztek vásárlás közben

Fái, Kóré Károly

2020. április 7. kedd 09:00

Tolakodó vásárlók elől kellett menekülnie Erdélyi Mónikának egy áruházban. A felelőtlen embe­rekről közösségi oldalán fakadt ki a műsorvezető, mire kapott hideget-meleget.

Túlélőtúra lett egy közönséges bevásárlás Erdélyi Mónika számára. Sokan ugyanis még mindig nem értik, hogy a koronavírus-járvány idején a távolságtartás életmentő kötelesség.

– Tudod, hány kommentelő támadt rám? – mérgelődött Mónika a Borsnak. – Vége lesz a világnak, ha ez így folytatódik, és nem vigyázunk, még hosszú hónapokig karanténban leszünk.

Történt ugyanis, hogy a mű­sorvezető elment vásárolni egy olyan hipermarketbe, ahol békeidőben csak lézengenek az emberek vasárnap délután. Nem úgy most!

– Muszáj volt két hét után friss gyümölcsöt, zöldséget venni a legközelebbi hipermarketben. Ami ott fogadott, az borzalmas. Tömve volt. Az eladó szerint reggel kilenctől délig senki, most viszont tömegnyomor. Az embe­rek fele rendesen maszkban, kesztyűben, a másik fele viszont mintha fittyet hányna mindenre, se maszk, se kesztyű. A legtöbben televásárolták a kosarukat, hogy minél kevesebbszer kelljen az üzletbe menniük, de voltak, akik csak egy-két dologért ugrottak be.

Mónikát az bosszantotta fel leginkább, hogy néhányan mintha szándékosan rájátszottak volna a másik ijedelmére.

– Két olyan ember is volt – egy nő és egy férfi –, aki olyan közel jött hozzám, hogy konkrétan menekültem előle. De ők csak jöttek utánam, jöttek, alig bírtam kitérni. Amikor a hűtőpultnál álltam, egy nő olyan közel hajolt be a pultba a joghurtért, hogy hátra kellett ugranom, nehogy összeütközzünk. Miközben a hangosbemondóban ötpercenként azt harsogják, hogy tartsunk egymástól másfél-két méter távolságot. Azt is elmondták már százszor, hogy egy családból csak egy ember menjen vásárolni. A mellettem lévő sorban állt egy apuka, a terhes anyuka, és két öt év körüli kisfiú is ott fickándozott a bevásárlókocsiban. A szülőkön volt maszk, a gyerekeken nem. Vannak emberek, akiken nem lehet segíteni. Nem lehet megérteni, hogy nagyon nagy a baj?! Én kéthetente megyek vásárolni, az is elég. Olaszországban is így kezdődött. Ha láthatatlan a vírus, akkor nincs? Amíg nem járkálnak az utcán rendőrök, katonák, addig nem maradnak otthon?

Amikor Mónika kiírta magából tapasztalatait az Instagram-oldalára, bántó hozzászólásokat is kapott.

– Majdnem sírtam, amikor olvastam. Miért nézek más kosarába? Mi közöm hozzá, hogy ki mit vesz? Az biztos, hogy aki csak sört és fagyit vesz, az be­megy másnap is. Ne mindennap menjünk! És igen, most érdekel, mert engem is érint. Mindannyiunkat, mert nem tudni ki, kit fertőz meg. 

További cikkek

SZERELEM

Csuti: Együtt gyakoroltuk ezt a dalt, csak nem tudtam, hogy rólam szól

Bizarr

Eddig használt bugyikat árult, de most még meredekebb területre merészkedett Rebekka

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

ripost.hu

Hihetetlen, hogy meddig fertőz az emberi bőrön az omikron

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki, Kecskeméten gyártott Mercedesek válhatnak veszélyessé

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek