Celeb

Szandi: A vírus lecke az emberiségnek - interjú

uv

2020. március 21. szombat 04:10

Az énekesnőnek – sokakhoz hasonlóan – nincsenek fellépései, így bevételei sem, de kollégáival ellentétben nem panaszkodik. Élettől kapott tanítást lát a világjárványban.

Érdekes felvetése volt a napokban a járvánnyal kapcsolatban: úgy véli, a koronavírus-járványt okításul „kapta” az emberiség.

Igen, úgy gondolom, ez a vírus nem a véletlen műve, pont a húsvét előtti nagyböjt idején. Ez egy lecke az emberiségnek az élettől, Istentől. Persze elfogadom, ha másoknak más a véleménye, nem kell mindenkinek egyformán gondolkodnia, de én úgy érzem, ebből tanulnunk és fejlődnünk kell.

És a lecke miről szól?

Például arról is, hogy tanuljunk meg odafigyelni idős embertársainkra. Sajnos egyre erősödik a nyomás az idősökön, hogy a világ csak a fiataloké, 50–60 év fölött „lehúzhatják a rolót”. Pedig biztos sok élettapasztalattal bírnak, amire érdemes figyelni, és a „régi világból” igenis sok dolgot lehetne átemelni a mai modern pörgésbe.

Jó lenne, ha a fiatalok megtanulnák idős embertársaikat tisztelni. Ebben a rettenetesen nehéz időszakban türelmet és fegyelmet is tanulhatunk tőlük, és kicsit talán jobban fogunk ezután egymásra figyelni, mert a bajunk most közös, és az mindig összehozza az embereket. Együtt küzdünk és együtt fogunk kimászni ebből az egészből, remélem, bölcsebben és lelkileg is újjászületve.

Mit gondol, közszereplőként hogy tud a legjobban segíteni?

Először is úgy, hogy nem terhelem az embereket a helyzet adta saját problémáimmal és nem keltek pánikot. Ha felmerül valami gond, azt a családdal mi átbeszéljük, megoldjuk. Ismert emberként ugyanis óriási felelősséget érzek az iránt, hogy mit közvetítek a világ felé. Nincs helye negatív energiáknak, panaszkodásnak, szerintem a legjobb, ha a megnyilvánulásaimmal pozitív energiákat, optimista érzéseket indíthatok el.

Másodsorban?

Szerencsések vagyunk a férjemmel, mert van itthon egy stúdiónk, ahol alapvetően is sok időt töltünk és alkotunk, de a napokban most még többet időzünk ott. Hiszem, hogy a zene gyógyír minden ember számára, és továbbra is a dalokban rejlő erőt szeretném átadni nekik. Tudom, hogy sokak kerültek lehetetlen helyzetbe, de hiszem, hogy minden rendben lesz, én is próbálok optimista maradni. 

Az egészen közeljövőt is ennyire pozitívan látja?

Úgy érzem, ha fegyelmezettek vagyunk és szabálykövetőek, hamarosan túlleszünk ezen, és újra beindul az élet. Az élet, amelyben soha nem látott szükség lesz az embe­reknek a szórakozásra, és minden szép lassan visszaáll a régi kerékvágásba.

További cikkek

Kérdés

Csutiék még kereshettek is a váláson

Gólyahír

Most jelentette be Nádai Anikó: gyermeket vár

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Videó: amikor Adrian Lewis vakon dobta be az utolsó nyilát a tripla 20-ba

borsonline.hu

Aggasztó számok: Hatalmasat ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma

life.hu

Lagzira készül a Gáspár család: Jennifer Lopez és Enrique Iglesias ott lesz

szon.hu

Mint a Baywatchban: Lassítva futós, ugráló melles videó készült a bikinis Pap Dorciról

origo.hu

Leszámol a prémium műsoraival a YouTube

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

vg.hu

Berobbanhat a Balkánra a Waberer's

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Mérhetetlen csalódottság van bennem – Nagy László

life.hu

"A Hercegem" - Szexi férfi társaságában töltötte a születésnapját Tóth Andi - Fotó

origo.hu

90 éves Richard Lester, az Egy nehéz nap éjszakája rendezője - képgaléria