Celeb

Kállay Saunders András: Figyeljünk az idősekre, rajtunk múlik az életük

Bors

2020. március 28. szombat 14:30

A koronavírus-járvány mutatja csak meg igazán, hogy ki milyen ember. Az énekes egy idegen nénin segített, és követőit is erre buzdítja.

A jelenlegi helyzet senkinek sem könnyű, de legnehezebb az időseknek, akikre különösen veszélyes a vírus, és éppen ezért fokozottan fontos, hogy betartsák a szabályokat. Bevásárolni azonban sokuknak muszáj, főleg, ha nincs körülöttük egy fiatalabb segítő kéz, aki ezt meg tudná tenni.

Kállay-Saunders András a minap egy ilyen nagymamával találkozott, miközben maguknak és a saját édesanyjának vásárolt be. Nem is habozott sokáig, helyén volt a szíve, így felajánlotta saját segítő kezét, és még ennél is többet.

– Mentem ma bevásárolni otthonra és anyumnak. Láttam egy idős nagymamát, alig bírt menni, ahogy ciplelte haza, amit bevásárolt magának. Ránéztem, sajnáltam és azt mondtam: „Hát mit csináljak, nem vagyok szuperhős, nem tudok mindenkinek segíteni” – kezdte történetét a zenész, aki pár lépéssel odébb már nagyon rosszul érezte magát, hogy nem tett semmit. Visszafordult hát, a nénit pedig még mindig az utcán tarlálta, mert elféradt a cipekedésben és megállt pihenni. Odament hát hozzá, a két méteres távolságot betartva, és megkérdezte, hogy segíthet-e neki hazavinni a csomagokat.

– Elvettem a szatyorját, és elindultunk a házához. Sok időnk volt, mivel nagyon lassan tudott menni, úgyhogy beszélgettünk. Kérdeztem tőle, miért vásárol? Nincs családtag, aki segítene? És elmeséltem nek, mennyire veszélyes ez neki. Erre mondta, van egy fia, aki Budán lakik, de el van foglalva családjával és nem tud segíteni, ezért kötelező neki bevásárolni magának – folytatta András.

Mire hazaértek, kiderült, hogy a néni végül is két utcára lakik Andráséktól, aki fel is ajánlotta, hogy bármelyik nap segít a jövőben is. Szerette volna elkérni az elérhetőségét, a néni azonban erre nemet mondott.

– Sajnos nem akarta adni, de nem baj, majd látni fogom még, és csak meg fogja engedni, hogy segítsem. Mesélte, milyen nehéz a szatyor, a bevásárló kocsi nélkül, úgyhogy mondtam, várjon és elmentem venni neki egyet. Hálás volt nagyon, és annyira örült, mosolygott, kicsit emlékeztetett nagymamámra – írta Kállay-Saunders, aki először nem is akarta nyilvánossá tenni ezt a megható történetet.

Az énekes végül azért posztolta mindezt, mert úgy érzi, ha más időkben inkább videóklipjeinek is van helye van a közösségi oldalán, akkor most leginkább a példamutatásnak. Történetével szeretne inspirálni másokat, hogy kövessék a példáját.

– Nem minden idős ember olyan szerencsés, hogy valaki segítsen nekik a családban, soknak nincs is. Nagyon egyszerű az egész: fiatalok, ha tudjátok, hogy vannak a saját épületetekben idős ember, kopogjatok be és kérdezzétek meg, hogy tudtok-e nekik segíteni bevásárlásban, bármiben – írta.

– Figyeljünk rájuk, rajtunk múlik az életük – zárta sorait András.

További cikkek

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Villantás

Tóth Andi olyan tangás képet mutatott, még a Nagy Ő sem hagyta szó nélkül

Ez is érdekelhet