Celeb

Gyászolják a sztárok a Fonogram-díjátadót

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2020.03.19.

Tóth Vera először lett jelölt, Balázs Pali boldog, Ganxsta szerint el kellene halasztani a legrangosabb hazai díjátadót. Minden tekintetben rendhagyó lesz az idei Fonogram-gála.

Forrás: Végh István

Nem kell puccba vágniuk magukat a hazai zenészeknek, idén videón keresztül tudják meg, hogy ki kapta meg a legrangosabb szakmai díjat. Harminc év után, a koronavírus miatt kialakult helyzet következtében ugyanis idén először nem rendezik meg élőben a Fonogram – Magyar Zenei díjat – átadó gálát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem is hirdetnek győztest. A Magyar Hangfelvétel-ki­adók Szövetsége úgy döntött, hogy online közvetítésen keresztül kísérhetik figyelemmel a jelöltek és az érdeklődők, ahogy átadják a 18+1 kategóriában a győzteseknek járó szobrokat. 

A jelöltek között idén is találkozhatunk olyan nevekkel, akiknek már van Fonogram-díjuk, feltűntek viszont olyanok is, akiknek a neve még sosem szerepelt a listákon. 

Balázs Pali bizakodó

Hosszú évek hallgatása után robbant vissza a zenei piacra Balázs Pali. Az énekest Az év hazai hagyományos slágerzenei album kategóriában jelölték, 13 évvel az első és eddig egyetlen Fonogram-díja után. 

– Mindenféle közhelyet félretéve megtiszteltetés, hiszen ez a legrangosabb hazai díj – mondja a zenész – 2007-ben a tizedik lemezemért egyszer már kaptam díjat. Most azért is különösen jó érzés a jelölésem, mert úgy tűnik, jó ötlet volt a tavalyi zenei továbblépése. Meg lett az eredménye. Mindegy, hogy kapok díjat vagy sem, azt remélem, hogy a jövőben akár nagyobbat is álmodhatunk – mondja a Borsnak Balázs Pali énekes.
Vera majdnem elájult Tóth Vera először képviselteti magát a díjátadón. Őt az Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma kategóriában jelölték. 

– Már attól az ájulás kerülgetett, hogy jelöltek, fantasztikus társaság tagja lehetek… Azt a koncertet egyébként, amit jelöltek, saját büdzséből valósítottuk meg. Egyetlen cég támogatásával, szóval saját zsebből csináltuk. Ezért is nagy dolog, hogy ilyen komoly szakmai elismerésben részesültünk – magyarázza az énekesnő, majd hozzáteszi: nagyon sajnálja, hogy nem lesz idén gála. – Tök jó bulik szoktak lenni, eleve kevés olyan rendezvény van, ahol a szakma kicsit összeröffenhet. Nem járnak már össze a művészek, szóval sajnálom. Ezek azok az alkalmak, amikor bele tudunk nézni egymás szemébe, kezet tudunk fogni, egy pohár bor mellett beszélgetni. Kár, hogy idén nem így lesz. 

Díjátadót akar Döglégy

Ganxsta Zolee úgy érzi, hogy jogosan került fel Az év hazai rap- vagy hiphopalbuma jelöltjei közé. Az új lemeze ugyanis, megítélése (és a rajongók) szerint nagyon jól sikerült. 

– Tök jó szakmai elismerés, nagyon örülök neki – mondja a Borsnak a zenész. – Titkon számítottunk is rá, mert az Oldskool nagyon jól sikerült. Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy korszakalkotó lemez lett, reméljük, hogy el is hozzuk a díjat érte – magyarázza, majd hozzáteszi: – Várni kéne az átadóval, nem videón keresztül kihirdetni a nyertest. Ha nyerek, átmegyek a konyhából a nappaliba vele? Értem, hogy nehéz helyzet van, de akkor is, meg kéne adni enne a módját. Mert ez így nem jó. Tekintsük börtönnek a mostani szitut, aztán majd ha szabadulunk, akkor átvesszük személyesen a díjat. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27574_resized.jpg?avcount=1714410019
origo.hu

Így bántalmazta feleségét Magyar Péter - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173658_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174321_auto_resized.png
metropol.hu

Hilda megszólalt a Petrával való konfliktusról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173057_auto_resized.jpg
vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173577_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Megszólaltak a szemtanúk a bőnyi iskolában történt késelés után + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27570_resized.jpg?avcount=1714410019
origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714410019
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714410019
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/wbUDFdze6haVVc1P2lO-IgzycDNu8ZXib-WoByUpYbE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlhOTE1ZTczODU1YTQ0Y2RiNTEzYzJmODlhZTM4YWZj.webp
ROSSZULLÉT

Fel kell adnia? Ritka betegségéről vallott a Next Top Model Hungary versenyzője

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/pbdudqwwhPtC9jPd2aIswSd0AMClZwGYGpBwhi6zJSk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JiNWU4ZTAwNWI2NzQ5MzhhYjAwNGM3Mjg5OGJhY2Jh.webp
ÁZSIA EXPRESSZ

Krausz Gábor üzent a fanyalgóknak: Egy párként jöttünk haza Ázsiából