Celeb

Zárójelentés – Brandauerrel küzd Stohl András

Fái

2020. február 27. csütörtök 09:00

Stohl Andrást meghatotta, amikor a Mephistóért Oscar-díjat nyert színművész, Klaus Maria Brandauer azt mondta, jelentős színésznek tartja. A két művész a Zárójelentés című filmben dolgozott együtt.

Talán nincs még egy olyan magyar mozifilm, aminek alkotói közt annyi tehetség lenne, mint a Zárójelentésben, amit írt és rendezett Szabó István, fényképezett Koltai Lajos. A főbb szerepekben Klaus Maria Brandauert, Udvaros Dorottyát, Szirtes Ágit, Kerekes Évát, Csomós Marit, Börcsök Enikőt, Eperjes Károlyt és Stohl Andrást láthatjuk.

– Lenyűgözött a színészkollégáim teljesítménye, egészen káprázatos. Büszke vagyok, hogy egy csapatban játszhatok velük – mondta András.

– Jó volt látni a szemle nyitónapján a végeredményt, ami sokban kö­szönhető Szabó Istvánnak, akiből mérhe­tetlen tehetség árad, és Koltai Lajos érzékeny kamerájának. Ennyi zsenialitás egyszerre egy helyen ritkán adatik meg. 

A Zárójelentésben And­rás játssza a polgármestert, aki megnehezíti a Brandauer megformálta orvos visszatértét a szülőfalujába. Párharcukban az egész falu részt vesz. 

– Nem vagyok egyértelműen negatív szereplő. István már az első napon direkt kért, hogy ne gonosz emberben gondolkodjunk – magyarázta András, majd arról mesél, milyen volt az Oscar-díjas színészkollégával dolgozni.

– Érdekes. Semmiféle gőg nem volt benne, nem vonult félre, és pontosan tudta a dolgát. Forgatáson nincs idő beszélgetni, és nyelvi korlátaink is voltak. De őrülten jólesett, amikor az első forgatási nap odajött hozzám, és azt mondta, nagyon jó, hogy együtt játszunk, mert jelentős színésznek tart. A filmet me­sés helyszínen, a Duna-kanyarban késő ősszel forgattuk, amikor ragyogóak a fé­nyek. A jóisten rajta tartotta az ujját a produkción, egyszer sem esett. Alig vártam a reggeleket, hogy mehessek a forgatásra.

András igen jó formában van, mintha megfiatalodott volna, pedig most sem dolgozik keveset.

– Ez genetika – szabadkozott mosolyogva. – Persze kon­dizom, lovagolok, kimegyek az erdőbe, egészségesebben élek, sokat találkozom a gyereke­immel, és van egy nagyszerű párom, aki vigyáz rám. Jól elvagyok. Jó­ban vagyok ma­gammal.

Szabó nem veszi át a díjat

Nem veszi át Szabó István a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját. Az Oscar- és Kossuth-díjas rendező, a Nemzet Művésze azért döntött így, mert a közelmúltban többen kritizálták ügynökmúltja miatt.

További cikkek

Dráma

Kulcsár Edina megrázó vallomása: Bele voltam kényszerítve!

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Ez is érdekelhet

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence

astronet.hu

Az Uránusz előreindul és szembesít az elhallgatott kérdésekkel, hogy választ tudjunk adni rájuk

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

nemzetisport.hu

Női kézilabda: az idény végén visszavonul az ETO kapusa

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

life.hu

Az AstraZeneca oltás újabb ritka mellékhatására derült fény

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Steins Máthé Dominikot, a magyar szurkolók a hollandokat dicsérték

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

origo.hu

Intenzív havazás volt az éjjel az ország egy részén - képek