Celeb

Nagy Feró jobb ember lesz a templomban

U. V.

2020. február 11. kedd 04:00

74 évesen is bőrnadrágban, babos kendőben koncertezik, rádiózik, és zsűritagként ontja a tévében a poénokat. Magánemberként azonban egyre érzelmesebb, és igyekszik feloldozást kapni a vétkeire.

Ismét a zsűriben sziporkázik A Dal 2020 tehetségkutató műsorában Nagy Feró, aki amellett, hogy poénjaival az idei évadban is a sok mosolyt csalja az arcokra, továbbra is kíméletlenül őszinte a versenyzőkkel. Egyenesség jellemzi a magánéletében is, mert mint a Borsnak elmondta, egy életre megtanulta, hogy nem szabad hazudni. 

Mindenki hazudott már éle­tében, én is. Volt, hogy azzal az indokkal mondtam le valamit, hogy defektem van. Másnap lett is. Vagy, hogy meghalt a nagymamám. Nem szabad! A halál ugyanis jön, és ha nem találja a nagymamát, mert mondjuk ő már meghalt, megöl mást a családban. Úgyhogy olyat sose mondjunk ki, ami negatív – osztotta meg rossz tapasztalatait Feró, aki 74 évesen is kiapadhatatlan energiával dolgozik.

Amíg az Úristen engedi, addig csinálom, énekelek. Nem gondolok rossz dolgokra, halálra, betegségre, mert ha engedném, hogy beférkőzzön a tudatomba, be is vonzanám. Csak a jóra gondolok, a negatívat elhessegetem. Ha mégis valami félelmetes és rossz jut eszembe, hangosan mondogatom magamnak, hogy „ez nem lehet”! És akkor nem is történik meg – mesélte a Borsnak a zenész, akiről kevesen tudják, hogy a vallás fontos szerepet játszik az életében. 

Nagyon erős kapocs van Isten és köztem. Minden tőle függ, a szerelem, az élet. Rendszeresen járok templomba, havonta többször is bemegyek, mert ott van a legközelebb az Úristen, és ilyenkor sok mindent megbeszélünk. Meggyónom a bűneimet, megdicsérem és kérem, hogy adjon nekem további erőt mindenhez. És amikor kijövök, mérhetetlen megnyugvás jár át, úgy érzem, picit jobb emberré válok, tisztább leszek.

A szerelemben sem hazudik

A 74 éves zenész négy évtized után is Isten ajándékaként tekint a feleségére, és arra, amit érez iránta.
– Ma is szerelmes vagyok a feleségembe. Ez egy negyvenéves szerelem. Meglátom a csajt, a két gyermekem anyját, unokáim nagyanyját, és kész vagyok. Nekem még mindig tetszik az „öreglány” – nevetett fel Feró, aki attól függetlenül, hogy imádja a feleségét, azt vallja, egy szép virágszálat le kell szakítani, ha leszakításért kiált.
– A „beporzás” fontos dolog, ami nem függ össze a szerelemmel – teszi hozzá.

Bár a Beatrice frontembere a színpadon még mindig kemény rocker, a Borsnak elárulta, egyre könnyebben érzékenyül el, olykor még el is pityeredik. 

– Imádom az unokáimat, a kisebbiktől csak egy ajtó választ el, mert mellettünk laknak, a nagyobbik, Patrik pedig a vasárnapokat nálunk tölti. Leírhatatlan érzés, hogy amikor hazaérek egy fellépésről, befekszem a feleségem mellé az ágyba, egy hároméves kisember is ott van, és félálomban tapogatja az arcom, majd amikor megtalálja a bajuszom azt mondja: Papa, szeretlek!

Ilyenkor nincs mese, könnybe lábad a szemem – mesélte meghatódva Feró, aki szerencsésnek érzi magát, hogy zenekarának tele van a koncertnaptárja, hogy rádióműsor vezet, és hogy részben ő dönt arról, idén ki legyen A Dal 2020 felfedezettje.

– El sem tudok jobb életet képzelni magamnak, mint ami Nagy Feróként megadatott nekem, szeretném, ha minél tovább tartana.  

További cikkek

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

origo.hu

Elrettentő díjemelés jön egy hazai autós szolgáltatásban

vg.hu

Letartóztatták azt az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

Nem remekelt a Samsung Galaxy S21 széria

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Messi, Szalah vagy Lewandowski örülhet? – élőben az NSO-n!

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

mandiner.hu

Egy fekete nő középkori sírját találták meg Csehországban

origo.hu

Pornót akartak forgatni, véres és brutális horror lett a vége - videó