Celeb

Évente háromszor bűnözik Alexandra

Bors

2020. február 10. hétfő 13:00

Fegyelmezett sportoló, akit nem csábít el egy falat mogyoróscsoki vagy egy tortaszelet. Illetve… évente néhány jeles alkalommal Béres Szandi is kivételt tesz.

Példaértékű, ahogy a 43 éves, kétgyermekes anyuka él. Az alakja évtizedek óta kifogástalan, sportol, egészségesen étkezik, ezért is nehéz elhinni Béres Alexandráról, hogy édesszájú.

– Nagyon szeretem az édességet, és ha eszem, akkor egyre jobban kívánom. Ezért inkább nem eszem – avat be a csalafintaságba Szandi. – Csak a lányaim szülinapján és karácsonykor „bűnözöm”, egyébként könnyebb azt mondani, hogy nem ké­rek, mint hogy állandóan kívánjam. Ez a saját szabályom, nekem így könnyebb. Ha Olaszországban járok, biztosan eszem pizzát, tésztát. Évente egyszer-kétszer utazom, olyankor megkóstolom a nemzeti ételeket, de ez nem viszi el a mindennapjaimat. Együnk jól, de néha meg lehet kóstolni ezt-azt.

A január elsejei fogyókúrás fogadalmak ideje lejárt, a többség elfelejtette, milyen célt tűzött ki.

– Valóban, a lelkesedés első hulláma lement, de most jött egy második. Egy-egy napsütéses nap, és eszükbe jut, hogy hamarosan lekerülnek a hosszú ujjú ruhák, és újból megtelnek az edzőtermek. Másrészt sok olyan kérdés érkezik, hogy változtattak az életmódjukon, mit tegyenek még? A leggyakoribb probléma, hogy a hétköznapok elsodorják őket. Az Instagramon megkérdeztem, hogy te is utálod a futás első öt percét? A legtöbben azt válaszolták, hogy az egészet utálom. De azzal mindenki egyetértett, hogy utána nagyon jó.

Mit tegyenek azok, akik most kezdik vagy újra fel szeretnék venni a ritmust? Mindenki tudja, hogy mit kéne tenni: mozogni kell és szénhidrát helyett salátát meg húst enni. Mégsem tesszük.

– Én is így érzem, a legtöbben tudják, mit kell tenni, és szigorúan el is kezdik. Ebből lesz a baj, mert hamar elmegy a kedvük. Ne legyünk túl szigorúak, legyen meg a héten az a három-négy mozgás, és főleg olyat együnk, ami a természetben fellelhető, ne zacskós, dobozos ételeket. Zöldséget, gyümölcsöt, halakat, vadakat, baromfit, magvakat, tojást – ezekből főzzünk, vagy olyan helyről válasszunk ételt, ahol jó a minőség. Hívjuk segítségül a természetet! Mindjárt itt a tavasz, menjünk piacra, vegyünk színes, friss élelmiszereket, és tervezzük meg előre legalább a következő napot, mert mindig akkor lesz baj, ha bemegyünk a városba, és megéhezünk. Olyankor kevesen mennek be hirtelen a zöldségeshez, inkább valami pékáruval győzik le az éhségüket. A tempós sétához közeli kocogás nagyon jó, mindenkinek ajánlható. Csak az órát kell nézni, hogy meglegyen a 30 perc. Gondoljunk bele, mennyit nézünk közösségi médiát, tévét. Abból az időből ez simán kigazdálkodható.

További cikkek

Aggodalom

Eltűnt Cooky szerelme, aggódni kezdtek a rajongók

Válás

Megszólalt Kulcsár Edina új párjának elhagyott felesége: karácsony előtt hagyta ott őt és a gyerekeket

Ez is érdekelhet

life.hu

Kulcsár Edina elárulta, mi lesz a százmilliós családi házuk sorsa

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

origo.hu

Ezek a világ legaranyosabb és legviccesebb teknősei - képek

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Még egyedibb dizájnt hozhat az Android 13

origo.hu

Még idén elkészül Magyarország új buszgyára

borsonline.hu

Szörnyű tragédia történt: Egy 5 éves lány meghalt, 8 éves testvéréért küzdenek

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

life.hu

Tények és tévhitek a D-vitaminnal kapcsolatban

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista