Celeb

Tüdőtágulata van Zámbó Mariettának

K. Sz.

Létrehozva: 2020.01.19.

A legendás Zámbó Jimmy testvérét tavaly hetekig kezelték kórházban a betegségéből fakadó vírusos tüdőgyulladással. Most ugyan kifejezetten jól van, és gőz­erővel készül a Király február végi emlékkoncertjére, de az életveszélyes baj nem múlt el.

Továbbra is hűen ápolja idén 19 éve elhunyt testvére, Zámbó Jimmy emlékét Zámbó Marietta, testvéreivel, Árpival és Tihamérrel. Az egyetlen Zámbó lány azonban az utóbbi időszakban kerülte a nyilvánosságot, rég nem nyilatkozott a médiának, ám a Vasárnapi Bors megkeresésére röviden mesélt nekünk csodás tavalyi gyógyulásáról, amikor hetekig kezelték kórházban COPD-ből fakadó tüdőgyulladással, és arról, mivel tölti mostanában a mindennapjait.

– Köszönöm a korábbi aggódó üzeneteket, de teljesen jól vagyok, figyelek az állapotomra. A hideg időszak jobban megviseli a szervezetemet, ilyenkor még in­kább vi­gyázni kell ma­gam­ra – kezdte Marietta, aki azt is elárulta, hogy bármilyen kórság is gyötri a szervezetét, idén is megemlékeznek Csepelen öccséről a Zámbó Jim­my Emlékkoncerten.

– Idén arra kértek a hírességek, hogy ne hozzuk előre nyilvánosságra a nevüket. Nem haknizni akarnak ezzel, hanem tényleg tisztelegni a szeretett testvérem emléke előtt. A Csepeli Munkásotthon évek óta nyújt otthont az estnek, miközben a felfedezettjeim is lehetőséget kapnak arra, hogy az ezerfős közönség előtt megmutassák a tudásukat. Továbbra is folytatom a tehetségek felkutatását és felkarolását, ugyanis nem is sejtik az emberek, hogy milyen kiváló művészek vannak az országban, akiknek csak egy kis támogatásra van szükségük. Az elmúlt 19 évben 19 beteg emberen segítettünk a testvéreimmel, ezt is szeretnénk folytatni – mesélte a Borsnak Marietta.

Mi is az a COPD?

A köztudatban tüdőtágulatként ismert betegségről akkor beszélünk, ha a tüdőben a léghólyagocskák egybeszakadoznak, ezáltal a tüdő szövete tönkremegy, az egységnyi légzőfelület lecsökken. A lakosság öt százaléka szenved ebben a betegségben, a kezelés hörgőtágító gyógyszerekkel és szteroidokkal történik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek