Celeb

Schmuck: Nem lehetett öngyilkos a Király

G. Sz.

Létrehozva: 2020.01.02.

Bár hajdan egy házban laktak, csak Jimmy halála előtt hét-nyolc évvel lettek jó barátok. Schmuck Andor, a Király egykori személyi titkára a mai napig elérzékenyül, ha Zámbó Jimmyről kérdezik.

Tizenkilenc év után sem feledi Zámbó Jimmyt egykori személyi titkára, Schmuck Andor, akit nemcsak munkakapcsolat, hanem szoros barátság is fűzött a Királyhoz. A Tisztelet Társaság elnöke a Borsnak felidézte, ho­gyan ismerkedett meg az énekessel, és miként lett belőle a bizalmi embere.

– Jimmyvel a halála előtt hét-nyolc évvel, Fásy Ádám szépség­királynő-választásán ismertük meg egymást, ahol mindketten zsűriztünk. Akkor derült ki, hogy a mai Thököly út, Dózsa György út, Damjanich utca és Rottenbiller utca által határolt városrészben, a hírhedt Csikágóban egy házban laktunk, mi a harmadikon, Zámbóék a negyediken – meséli Schmuck, aki egy eddig nem hallott Jimmy-történettel tudja leginkább érzékeltetni, mi­lyen ember volt barátja.

– Sosem felejtem el, hogy a BNV területén volt koncertje, és a műsor után egy anyuka a vak kislányával szeretett volna találkozni Jimmyvel, ám a biztonságiak nem akarták őket beengedni. Bementem az öltözőbe, és bár Jimmy már elég fáradt volt, elmeséltem neki, kik várnak rá. Azonnal felháborodott, hogy mit képzelnek magukról, akik nem engedik be a kislányt, majd kiment a gyerekhez és az anyukájához. Mélyen megindító pillanat volt, amikor a vak lány végigsimogatta Jimmy arcát, majd potyogni kezdtek a könnyei.

Schmuck Andor szerint Jimmy azon kevés előadók egyike volt, aki már a karrierje kezdetén meg­értette, hogy a rajongói nélkül semmit nem ér, és nagyon tisztelte azokat, akik szerették.

– A közönsége nagy részének CD-re nem telt, ezért kazettát vásárolt, és mindig meghatotta Jimmyt, hogy sokan a kenyér vagy a hús helyett rá és a koncertjére áldoztak pénzt. Sokszor, ha baráti társaságban zenészekkel találkozom, felemlegetjük, hogy „mit szólna ehhez Jimmy?” Meggyőződésem, hogy a tehetségkutatók legjobb mentora lett volna, kevesen tudják, hogy na­gyon sok sztár járt hozzá énekelni, és sok tehetségnek segített egy-egy lemez elkészítésében – magyarázza a politikus, aki szerint bár Jimmynek nehéz természete volt, a mai napig nem tud rá rosszat mondani.

– A 19 év sok emléket megszépít, de Jimmynek nem volt olyan hibája, amely miatt ne lehetett volna szeretni. Egyenes ember volt, ha valakit szeretett, azt nagyon szerette, de ha megbántották, nehéz volt megbékíteni. Viszont ha valakivel összeveszett, és ő volt a hibás, tudott bocsánatot kérni. Érzékeny lelkű, valódi művészember volt, mindig nagyon bántotta, ha rosszakat mondtak róla. 

Schmuck és Jimmy számtalan buliban voltak együtt, szinte mindent megbeszéltek egymással, barátja ezért biztos benne, hogy a Király nem akart öngyilkos lenni.

– Kiemelkedően alázatos és profi ember volt, aki imádott él­ni, azóta sem találkoztam sok hozzá hasonló karakterrel. Meggyőződésem, hogy halála szörnyű baleset, nem lett volna képes öngyilkosságra. Az, hogy a mai napig élnek összeesküvés-elméletek a halálával kapcsolatban, bizonyítja, hogy igazán szerették, és legenda lett. Én csak annyit tudok mondani, hogy hiányzik, és kár, hogy már 19 éve nincs itt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek