Celeb

Nem szereti a sört a Sörgyári capriccio Mariskája

Bors

2019. szeptember 6. péntek 11:00

Magda Vásáryovába egy nemzedék volt szerelmes Csehszlovákiában és Magyarországon is. A sikeres színésznőből politikus lett, és úgy érzi, ezzel könnyebb hivatást választott.

A III. Budapesti Klasszikus Film Maratonra néhány napra Magyarországra érkezett Magda Vásáryová színésznő, akit Jiří Menzel 1980-as, legendássá vált Sörgyári capricciójának elbűvölő szőke Mariskájaként szeretett meg a világ. A 71 éves Vásáryová a Borsnak adott interjúban mesélt élete leghíresebb szerepéről és arról, milyen volt együtt dolgozni a cseh direktorral.

– A nagyon jó rendezők mind kemény emberek, Jirka is nagyon határozott volt, és sokat követelt. De ha a forgatás során megharagudott rám, a helyszíntől a szobájáig vezető útján jól láthatóan csokoládékat helyeztem el neki, hogy kiengeszteljem – meséli nevetve az asszony, aki a filmezést 1990-ben, huszonhat év után hagyta abba, majd tizennyolc évet töltött a diplomácia és a politika világában. Hogy melyik volt a nehezebb feladat?

– A színészet, mert nem vagy szabad, hiszen ott a forgatókönyv, a rendező és a többi. A politikában az emberekkel és a problémáikkal foglalkozol, illetve saját magadért vagy felelős, mint hivatalnok – árulja el, majd rátér arra, hogy szerinte mi a mai napig népszerű cseh vígjáték üzenete.

– A legfontosabb, hogy mindig minden változik, és ezektől a változásoktól nem kell félni vagy harcolni ellenük, csak kezelni azokat, mert úgyis megtörténnek. És az is fontos, hogy a változást szintén kellő humorral kezeljük, hiszen az élet rövid, és sírás helyett sokkal jobb mosolyogni, illetve optimistának maradni. A változásnak a nők is lehetnek a motorjai, mert ők is erősek. Megtisztelő volt számomra eljátszani a mindig vidám Mariskát, és ezzel olyan alkotást hozni létre, amely boldoggá teszi az embereket.

Evidens kérdés a Sörgyári capriccio főszereplőjéhez, hogy szereti-e a sört.

– Egyáltalán nem, de ha színésznő vagy, olyan dolgokat is meg kell tenned, amiket nem kedvelsz. Így lettem én a sör és a sörivás egyik szimbóluma – mesélte a művésznő, aki csütörtök este Szabó István rendezővel vacsorázott, de régi barátságot ápol Bálint Andrással is.

További cikkek

Gyász

Felfoghatatlan fájdalom: Vajna Tímea gyászol, nagyon közeli családtagját vesztette el

Veszteség

Képtelen elszakadni elhunyt feleségétől Koltai Lajos

Ez is érdekelhet

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

2 liter a minimum: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég folyadékot

life.hu

Ítéletidő jön! Több megyére is kiadták a figyelmeztetést: erre kell számítani

hirtv.hu

Pedofilokat ítéltek el - a legkisebb áldozatuk csecsemő-, de a legidősebb is csupán óvodáskorú volt

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

origo.hu

Ők most a leggazdagabb, szuperszexi nők a világon

mandiner.hu

Bajkai István helyett Kovács Balázs Norbert indul Erzsébetváros/Terézvárosban

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

Közel egy éve gyászolja feleségét Koltai Lajos