Celeb

Mujahid Zoli: Spirituális kapcsolat köt Szécsi Pálhoz

K. Sz.

2019. augusztus 10. szombat 13:30

Mujahid Zoli már túlélte legendás kollégáját, de számos ponton összecseng az életük. A megasztáros úgy érzi, spirituális sorsközösséget vállalt a tragikusan korán elhunyt táncdalénekessel, akinek szellemét érezni is szokta.

Kísérteties sorsközösséget vélt felfedezni Mujahid Zoli és rajongói saját és Szécsi Pál élete között. Mindketten határozott, egzotikus megjelenésű, szenvedélyes előadóként robbantak be és figyelt fel rájuk az ország, akik gyerekkori nehézségeiket a zene nyelvére tudták lefordítani. A félig pakisztáni származású Zoli 11 évesen jött Magyarországra édesanyjával és testvérével, ami lelkileg nagyon megterhelő időszak volt számára, főleg, hogy édesapja a keleti országban maradt a válást követően. A vándorlás Szécsi életét még inkább belengte: egyéves korában vesztette el édesapját a világháborúban, majd édesanyja az USA-ba disszidált ‘56-ban, hátrahagyva őt és testvérét, Katalint. 

Zoli hosszú évek óta ápolja Szécsi legendás életművét, talán pont emiatt sokan tartottak attól, hogy még véletlenül se jusson a mindössze 30 évesen elhunyt táncdalénekes tragikus sorsára. 

– Mondtak ilyet persze az ismerősök, rajongók, hogy jaj, szegény Zolival nehogy azt történjen, mint Szécsi Pállal. Ez a fajta önbeteljesítés benne van, amikor egy tragikus életű emberrel összehozzák a személyemet vagy a munkásságomat. Olyan mélységekig nem jutottam el soha, mint ő: szeretem az éle­temet és ami megadatott. A depresszív, rosszabb pillanataimban vele ellentétben nem sanyargatom ma­gam, hanem igyekszem a dolgok mögé látni. Ugyanakkor ha ez nem menne, akkor is kibeszélem magamból a bajaimat, szerencsére olyan barátaim vannak, akik jó tanácsokat adnak.  

A Megasztárból megismert fiú önálló zenés estjein kísérteties hitelességgel kelti életre a legendát. Saját bevallása szerint egyfajta földöntúli, spirituális sorsközösséget vállal a 45 éve elhunyt sztárral. 

– Nem vagyok karaokeénekes, nem akartam soha lemásolni a stílusát, mozdulatait vagy énektechnikáját. Az viszont érdekes, amikor előadás után olyan emberek jönnek oda, akik még élőbe látták és azt mondják: mintha visszatért volna Szécsi. Hátborzongató érzés! Ha őszinte akarok lenni, sokszor nekem is van egy ilyen érzésem: Van egy pillanat, amikor átszellemülök és egy spirituális, tudatmódosult állapotban vagyok. Ilyenkor nem csodálom, hogy sokan tényleg azt hiszik, Szécsi Pál van a színpadon. Amikor éneklem a dalait egy szimfonikus zenekar kíséretében, olyan érzésem van, mintha látna és figyelne a fellépés közben – mesélte Zoli, aki a napokban ünnepelte 40. születésnapját.

Édesanyja miatt lett öngyilkos

Szécsi Pál emlékét nem csak Mujahid Zoli ápolja, hanem Gergely Róbert is. A színész egy 45 éves pletykát cáfolt meg a sármos táncdalénekes öngyilkosságával kapcsolatban. A korábbi hírekkel ellentétben Robi szerint nem Domján Edit miatt vetett véget az életének. – Azt tudjuk, hogy labilis idegzete volt és hatalmas lángon égett. Rövid szerelmei voltak, a nőkben valószínűleg csak a veszteséget látta, képtelen volt feldolgozni, hogy az édesanyja, Klára elhagyta, és utána nevelőszülőkhöz és intézetbe került. Sokszor próbált meg az életének véget vetni, végül sikerült is. Semmit sem tudott az édesanyjáról, hogy él-e vagy hal-e, talán azt hitte, így majd vele lehet. Remélem, sőt tudom, hogy bárhol is, most együtt vannak a nővérével, és bepótolják azt, ami az életben nem adatott meg nekik.

További cikkek

Fájdalom

Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 3 gól, két ziccervédés a legvégén – Palicka hőssé vált a döntőbe jutó svédeknél

origo.hu

Veszélyes buborékra figyelmeztet Európa leggazdagabb embere

hirtv.hu

A rendőrség törte rá az ajtót: a konyhájában találták meg holtan a népszerű színészt

vaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen - fotók

mindmegette.hu

11 kiadós ebéd hétvégére, amely elkészül 30 perc alatt

origo.hu

Az ország, ahol a világ összes híres épületét lemásolták - galéria

metropol.hu

Rusvai Miklós elárulta, hazánkban ekkor érhet véget a járvány

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

mandiner.hu

The Economist: A tagok megbánták, hogy beengedték az EU-ba Magyarországot

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban