Celeb

Balázs: nem vagyunk barátok Janival és Ferivel

Földvári Zsófi

2019. augusztus 23. péntek 05:30

Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri – a rádióhallgatók számára összeforrt a nevük. Ki gondolná, hogy a stúdióból kilépve, felbomlik a legendás trium­virátus, sőt Balázs fel sem veszi a telefont, ha társai hívják, csak ha biztos benne, igazán fontos ügyben keresik.

Ha szóba kerül az egyikük neve, a kisiskolástól a nyugdíjasig mindenki tudja, hogy Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri megbonthatatlan egységet alkot, ők hárman a Balázsék című műsor verhetetlen csapata. Bevált recept szerint működnek: Balázs a sztár, Jani és Feri pedig a segítője. A csapat olyan olajozottan működik, hogy a hallgató joggal gondolja, tagjai a legjobb barátok.

Meglepő módon azonban nem így van: amint kikapcsolják a mikrofont, a három műsorvezető háromfelé indul. Nem osztják meg egymással a titkaikat, nem pletykálnak az élet apró-cseprő dolgairól, nem ebédelnek együtt, és közös családi nyaralások sincsenek. Hármuk viszonyáról Ba­lázs szerda délután, a STRAND Fesztiválon mesélt egy színpadi beszélgetés során, amelyre ko­moly nézősereg verődött össze.

– Nem tudom, hogy János meddig lesz mellettem. Nagyon szeretek vele dolgozni, nagyon szeretem a gondolkodását, az agyát, az improvizatívkészségét, nagyon jó abban, amiben én nem, és nagyon jól kiegészítjük egymást. A Feri meg ott van… – jegyezte meg viccesen.

– Nagyon szeretek Ferivel és Jánossal dolgozni, és nyilván nem is menne mással. Mi hárman már teljesen összenőttünk, de nagyon érdekes, hogy a való életben egyáltalán, semmilyen szinten nem vagyunk kapcsolatban. Szoktam mondani, hogy Jánosnak csak akkor veszem fel a telefont, ha kétszer hív, mert akkor tudom, hogy komoly. Ennyire nem vagyunk jóban. Nem vagyunk barátok, nem járunk össze. De egyébként borzasztó is lenne, ha hétvégén is összejárnánk, ha barátok lennénk. Ez egy érdekes haveri dolog, ami megállt egy szinten és soha nem lettünk barátok. De szerintem pont ettől működünk – jellemezte viszonyukat a rádiós.  

(...) Jani nagyon jól improvizál, jó untermann, és egy rádióműsorban kell egy vezető ember, vannak mellette azok, akik lecsapkodják a labdát és van a Feri – tette hozzá nevetve.

Nincs demokrácia. Egy reggeli műsor nem arról szól, hogy mindenki ugyanannyit beszél, és mindenki kezdi és lezárja a beszélgetést. Nagyon pontos szabályok szerint zajlik a dolog, ezt egyébként Bochkorék remekül megtanulták Amerikából. Ez nem titok, ezt a modellt vette át a hazai rádiózásban mindenki. Balázs szavait a triumvirátus másik tagja, Rákóczi Feri megerősítette a Borsnak.

– Nem kerüljünk egymás társaságát, de nem járunk össze a hétköznapokban – mondja a Borsnak Rákóczi Feri.

– Nem egyforma az érdeklődési körünk, különböző emberek vagyunk. Azt gondolom, hogy pont ettől lesznek élvezetesek a reggeli beszélgetéseink. Mindhármunkat más és más impulzusok érnek, amikor pedig megszólítjuk egymást, ránk is az újdonság erejével hat a másik mondandója. Így tudjuk zrikálni egymást, kicsit odapiszkálni a másiknak, jókat röhögni egy-egy, addig sosem hallott poénon. Rákóczi Feri szerint hármójuk viszonya a rádióműsoruk sikerének egyik alapja, a különbözőségük formálja őket reggelente egységgé.

– Az őszinte reakciónk a műsor egyik mozgatórugója – magyarázza, majd hozzáteszi – Rádiózásban egyébként csak rövid ideig működsz, ha maníros vagy, ha úgy teszel, mintha meglepődnél, ha szerepet játszol.     

További cikkek

Válás

Meglepő dolgot állítanak Kulcsár Edina új párjáról: Ezért nem kell elválnia?

Tragédia

Ostoba baleset! – Détár Enikő képtelen megemészteni Babicsek Bernát halálát

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

likebalaton.hu

Ez az amerikai sorozatsztár forgatott a keszthelyi kastélyban

life.hu

5 észszerű és hasznos újévi fogadalom, amit érdemes betartanod

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartóin viccelődött

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Különös tevehibrideket ábrázolnak az iraki templom falain

vg.hu

Diplomáciával próbálják megelőzni az ukrajnai háborút

life.hu

Ebben az 5 csillagjegyben születnek a legtehetségesebb emberek

nemzetisport.hu

NB I: Örülnék, ha állandó bajnokesélyes lenne a Puskás Akadémia – Hornyák Zsolt

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete

origo.hu

Óriási fordulat a kínai okostelefon-piacon