Celeb

Hordágyon vitték haza Sas Józsefet - fotók

F. Zs.

2019. július 19. péntek 05:20

<p>Négy hónap után végre hazamehetett a kórházból a humorista. Zsuzsa, a felesége elszánt tekintettel kísérte a hordágyát.</p>

Bár az orvosok még marasztalták volna, Sas József úgy döntött, hogy sokkal gyorsabb lesz a gyógyulása, ha otthonában a felesége, Zsuzsa mellett lehet, ezért saját felelősségre, szerdán elhagyta a szeretetkórházat, ahol eddig a rehabilitációját töltötte. A kabaré koronázatlan királyát mentővel, fekve szállították haza, ahol – információink szerint – a felesége, Zsuzsa asszony mindent előkészített annak érdekében, hogy minél kényelmesebben érezze magát a négy hónapja ágyhoz kötött férje. 

A Jászai Mari-díjas művész az év elején Thaiföldre utazott nyaralni, ahol agyvérzést kapott, az állapotát egy phuketi kórházban stabilizálták, majd ma­gángéppel hozták haza már­cius hetedikén. 

A tévés felépülése nyilvánvalóan sok időt vesz még igénybe, de az orvosai is egyetértettek vele abban, hogy az otthoni környezet segítheti a gyorsabb rehabilitációt. 

– Rengeteg szeretetet kapok, folyamatosan keresnek a barátaim, az ismerőseim. Azzal biztatnak, hogy nem adhatom fel. Igaz, a járás még nem megy, egyelőre sehogyan sem. Segítséggel kikászálódom a kere­kes­székből, bár a lábam még nem tart meg, nincs erőm. De hiszek a felépülésben, és abban is, hogy egyszer majd újra színpadra állhatok – nyilatkozta nemrégiben egy magazinnak Sas József, aki a családjával együtt mindvégig hitt abban, hogy egyszer meggyógyul. 

Kerestük Sas József feleségét, Zsuzsa asz­szonyt, de sajnos nem reagált a megkereséseinkre, ahogy a lánya, Ágnes sem. 

Beregi Péter színész – aki régi ismerőse Sas Józsefnek – nem akart nyilatkozni, de úgy tudjuk, ő még abban is segédkezett, hogy a régi jó barát a lehető legkevesebb kellemetlenséget szenvedje el a kórházból haza­úton, biztonságban legyen és kényelmesen érezze magát,  vé­gig Zsuzsa asszony mellett volt, intézte a hivatalos papírokat, és segédkezett a személyes holmik pakolásában. 

Sas József rajongói folyamatosan érdeklődnek a közösségi oldalán a hogylétéről, aggód­nak érte, és elárasztják jókívánsággokkal. Remélhetőleg ha­marosan jó híreket kapunk a művész egészségi állapotával kapcsolatban.

Az orvos szerint hosszú lesz a felépülés

A Bors megkereste dr. Bense Tamás orvost, aki általánosságban nyilat­kozott az agyvérzés utáni rehabili­tációról.

– Az agyvérzést szenvedő betegek felépülési esélye személyenként változhat, hisz a fő kérdés, hogy időben sikerül-e észlelni az agyi érkatasztrófát, illetve azt követően mikor kezdődik el a rehabilitáció. Azoknál a betegeknél, akiknél rövid időn belül észlelik a problémát, meglehetősen jók az esélyek a gyógyulásra, de a rehabilitáció így is hetekig eltarthat, s noha csekélyebb az esélye, de akár maradandó károsodást is szenvedhetnek. Amennyiben azonban jelentősen több időbe telik a stroke diagnosztizálása, az illető későn kerül be a kórházba, úgy rohamosan megnőhet a rehabilitáció ideje, és így akár hosszú hónapokig is eltarthat, mire a beteg felépül.

További cikkek

Dráma

Kulcsár Edina megrázó vallomása: Bele voltam kényszerítve!

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Orbán Viktor: Küldetés teljesítve. Isten veled, Lajos bácsi!

metropol.hu

Döbbenetes fotó készült a Kőbánya-Kispestnél összeütközött metrószerelvényekről

she.life.hu

Pilát Gábor: Egy mérgező párkapcsolatban az ember nem él, hanem vegetál

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

life.hu

"Régen együtt sz***atok, most meg egymásra" - Kulcsár Edinát vécés képe miatt kezdik ki a kommentelők

life.hu

Az AstraZeneca oltás újabb ritka mellékhatására derült fény

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence