Celeb

Misi bácsi: velem pálinkázik Károly herceg

V. G.

Létrehozva: 2019.06.25.

A Bors megtalálta azt az eldugott kis erdélyi falut, ahol a walesi hercegnek saját háza van. II. Erzsébet fia Zalánpatakon felhőtlenül boldog ember. Jókat beszélget a helyiekkel, pálinkázik, kirándul, ledobja a szigorú etikett szabályait.

Forrás: Fejér Bálint

Károly herceg immár húsz éve minden tavasz végén meglátogatja távoli rokonát Kálnoky Tibor grófot és annak családját az erdélyi Miklósváron. II. Erzsébet fia annyira beleszeretett a vi­dékbe, hogy vendégháznak megvásárolta és felújíttatta a Kálnokyak egykori üveghutáját Zalánpatak végén. 

Itt találja meg azokat az egyszerű dolgokat, amire igazán vágyik. Idén Donald Trump amerikai elnök angliai látogatása előtti héten pihent egy nagyot a településen. Ezúttal is Camilla hercegné nélkül érkezett kikapcsolódni néhány barátja és a biztonsági emberek kíséretében.

– Ilyenkor, amikor a faluban jár gyalog, akkor úgy viselkedik, mint akárki más. Ezek neki nagyon ritka pillanatok, nincsen sajtó, felhajtás körülötte. Egyszerűen sétálhat egy faluban, az emberek ülnek a padon, üdvözlik, mint falustársat. Tanult egy pár szót magyarul. Jó napot kívánok! Jó délutánt! Jó estét! Köszönöm! Kérem! szavakat ismeri. A legjobban a falu körül szeret járni a réteken. Most van a vadvirágok szezonja. Ilyen hely nincs Európában, ahol ennyire igazi harmónia él még a természet és az ember között. Ezt imádja a legjobban a walesi herceg – tudtuk meg Zalánpatakon Kálnoky Tibor gróftól. 

Károly herceg név szerint ismeri nem csupán a vendégháza személyzetét, de a falusiak jó részét is Zalánpatakon és Miklósváron. Keresi a helyiek társaságát, akik már hozzászoktak a herceg közvetlenségéhez. Ismerik az etikettet, amennyiben a trónörökös tenyerét nyújtja feléjük, akkor lehet megfogni Károly kezét enyhe bókolással.

A herceg imádja szakács-házvezetőnői, Csillla, Emese, Éva és Réka főztjét. Kedvence a sárgaborsó-krémleves, a nem túl csípős nyúlpaprikás és a székelykáposzta. Régi ismerőse a hatgyermekes Kovács házaspár. A trónörökös tudja, hogy Erzsi néninél és Misi bácsinál nagy kedvencével, köménnyel ízesített pálin­kával és lekváros fánkkal várják. 

Ottjártunkkor az aszfalt nélküli utcán, a takaros porta előtti padon négyen is ültek, köztük Erzsi néni és Misi bácsi, akik épp kaszálásból jöttek. Károly herceg és barátainak láto­gatása is így történt náluk az­zal a különbséggel, hogy előtte a biztonsági szolgálat emberei tüzetesen átnéztek minden zeget-zugot az otthonukban és a hosszú, keskeny telken. Misi bácsiék büszkén mutatták meg a walesi herceggel készült képet lapunk munkatársának.

– Jóravaló, derék ember a herceg. Sosem felejtem el, ahogy pálinkázott velem. Örök emlék ez számunkra – fűzte hozzá Misi bácsi.

Kálnoky Tibor gróftól megtudtuk, hogy pár nappal a látogatása után máris visszavágyik hozzájuk a walesi herceg.

– Már kérte, hogy küldjek neki képeket a virágokról, a völgyről, ahogy változnak a színek. Nagyon kíváncsi, hogy ősszel milyen lehet Erdélyben. Még az is elképzelhető, hogy ezentúl gyakrabban látogat el hozzánk.

Ki kivel rokon?

A Kálnoky leszármazott Rhédey Klaudia grófnő, házassága révén Teck hercegnéje, a mai Windsor uralkodóház egyik ősanyja. II. Erzsébet brit királynő ükanyja. Másrészről Kálnoky Hugó gróf Viktória királynő férjének, Albertnek az unokahúgát vette el feleségül.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172886_auto_resized.jpg
origo.hu

Még egy helyben állni is nehéz a világ legmeredekebb utcáján - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27587_resized.jpg?avcount=1714441211
origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174005_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kitálalt a Liverpool legendája: karakteres vélemény a Szalah-Klopp afférról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174492_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27583_resized.jpg?avcount=1714441211
origo.hu

Kiderült, együtt van-e még Krausz Gábor és Mikes Anna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173481_auto_resized.jpg
astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134038_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Így néznek ki ma a Dallas sztárjai – van, akire garantáltan nem fogsz ráismerni – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714441211
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LqwcpFUScuwgn1arb8bd4-j5v-VG1CCu7MyIuIi2nAQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJhZDI1Mjc5ZjgzMTQ2NTA4NDg4MzMxNDFiZjU3Y2Y5.webp
Költözés

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon