Celeb

Barátai féltik a visszaeséstől - Curtis újra iszik

K. K.

2019. június 6. csütörtök 05:20

<p>Hol egy pohár borral, hol egy kupica pálinkával élvezi a nyári napsütést Curtis, ami önmagában még nem lenne bűn. Ám hozzáértők szerint egy egykori drogos számára ez a visszaesés lehetőségét rejti magában.</p>

Az egész ország aggódott Curtisért, amikor a rapper – Majkával való botrányos szakítása után – a közösségi oldalán bejelentette: kábítószer-függőségben szenved. Az addikciója felismerése után a leendő édesapa február 16-án bevonult egy rehabilitációs központba, ahol egy hónapig kezelték. Hazatéréséről a TV2 még egy dokumentumfilmet is készített, amiben a zenész többször is kijelentette: mind a drogokkal, mind pedig az alkohollal leszámolt. 

Utóbbit a Tiszta lappal című filmben is bizonyította a nézők előtt, hisz egyik testvére kölyökpezsgővel várta haza a rappert, aki az elvonó utáni első fellépésekor is szigorúan csak vizet kortyolgatott a szín­falak mögött. Noha követői árgus szemmel figyelték, hogy a zenész mikor és hol fog elcsábulni, Curtis azonban állta a szavát, és nem nézett az üveg aljára. Egészen mostanáig.  

Az újdonsült férj és leendő apa ugyanis a napokban a magyar tengerre utazott a várandós menyasszonyával, akivel szemmel láthatóan jól szórakoznak. Rajongóit naponta többször örvendezteti meg medencézős, szivarozós, borozós fotókkal. Egy olyan fényképhez, amelyen egy pálinkáspohárral a kezében pihen a gyönyörű teraszon a fürdőgatyás rapper, a következőt írta:„A siker kulcsa az, hogy kövesd a szenvedélyed”.  Persze azt nem lehet kijelenteni, hogy az egykori focista visszaesett, hisz a mértékletes piálásától még nem válik valaki újra függővé, csakhogy az általunk megkérdezett szakember szerint a rapper egy-két pohárral is veszélybe sodorhatja magát.

– A rehabilitációk általában sikeresek, csakhogy utána a visszaesés frekvenciája nagyon magas. Egy éven belül a függők 80 százaléka valamilyen úton-módon újfent tiltott szerhez nyúl, s csupán a sokadik elvonókúra után sikerül leszokniuk, persze nem ritka az sem, hogy valaki képtelen felhagyni az addikciójával – magyarázta a Borsnak dr. Funk Sándor addiktológus, aki állítja: az elvonókúra után sokkal hamarabb visszaesnek a függők, mint amennyi idő alatt rászoktak anno a drogra vagy az alkoholra.

– Ilyen esetben akár negyedóra is elég ahhoz, hogy visszaessen az ember. Egy korty szesz, minimális drogfogyasztás, és újra függővé válik az illető anélkül, hogy észrevenné.

Dr. Funk Sándor szakvéleményét a család közeli barátja, a volt ketrecharcos bajnok, az egykor kábítószerfüggő Dietz Gusztáv is osztja. 

– Saját tapasztalatból mondom, hogy aki függőségben szenved, nem egyszer és nem kétszer köt ki az elvonón. Szinte lehetetlen elsőre megszabadulni a cucctól, ráadásul hagy némi kivetnivalót maga után az a „rehabilitációs központ” is, ahol Curtist kezelték. Én az első pillanattól fogva tudtam, hogy Ati még vissza fog esni, csak idő kérdése volt, hogy mikor csábul el. Először a pia, aztán majd jönnek a keményebb cuccok, de ne így legyen! Tiszta szívből kívánom neki, hogy gyógyuljon meg, ha kell, bármikor, bármiben segítek, és mellette vagyok, de egy biztos: az első lépést már megtette a visszaesés felé – jelentette ki jó barátja.

Jelenlegi alkoholfogyasztási szokásáról és barátja félelméről Curtist is szerettük volna megkérdezni, de eddig nem válaszolt megkereséseinkre.

További cikkek

Szexi

Megmutatta a Nagy Ő nehézbombázója, mekkora mellei vannak valójában

Ez is érdekelhet

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

she.life.hu

Egy utolsó levél annak, akit már nem szerethetek többé...

hirtv.hu

Brutális, ami az ország felé tart: ebben nem lesz köszönet

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

MU: Lingard ismét kölcsönbe kerülhet, de most nem a West Ham csapna le rá

origo.hu

Inkább már befizetnek a magyarok az ATM-eknél

mandiner.hu

Elkezdődött a pozícióosztogatás: Hadházy maga jelentette be, hogy miniszter lesz, ha győz a baloldal

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

life.hu

Gyász: tragikusan fiatalon hunyt el a magyar színművész, rendező