Celeb

Halálfélelem a bulin - Tömeghisztéria alakult ki Majka veszprémi koncertjén

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2019.05.14.

<p>A rendőrségnek egy komplett városrészt kellett lezárnia, akkora tömeg indult a sztár ingyenes koncertjére. A rajongók dühöngenek, mert Majka bulija helyett a környező szűk utcákban rekedtek.</p>

Hangos tömegjelenetek, káromkodó rajongók, ideges biztonsági őrök, elkeseredetten sírdogáló gyerekek… sokaknak ennyi jutott Majka szombati in­gyenes veszprémi koncertjéből, ahova bár időben elindultak, nem érhettek oda. A veszprémi Gizella Napok keretében egy egész napos rendezvényen számtalan kulturális program mellett egymást váltották a fellépők is. A fő produkció Majka koncertje volt, neki 21.30-kor kellett színpadra lépnie. A tömeg már két órával a buli előtt elkezdett gyűlni, a helyszíni beszámolók szerint a szervezők ezt látva, biztonsági okokból este nyolc órától elkezdték korlátozni a város legszebb terére, az Óváros térre a belépést. Egy darabig még kisebb, 4-6 fős csoportokat átengedtek a biztonsági záráson, de a későbbiekben már senki sem léphetett a térre és a környéket is lezárták. 

Volt anyuka, aki a gyermeke és a saját testi épségét féltette, amikor a tömeg megindult.  

„Amikor közli a rendőr, hogy még kétszáz ember bemehet, simán bejutottunk volna, erre elindul a hátsó sorból, oldalról a nyomás, konkrétan halálfélelmem volt, a gyerek a kezemet fogta, nyomott a tömeg innen, onnan. Hát ennyit nem ér egy koncert sem, most egy darabig az ilyet kihagyjuk.

 Az Óváros tér egyes számítások szerint körülbelül ötezer fő befogadására al­kalmas, ennél nagyobb tö­meg számára veszélyes, hi­szen viszonylag szűk utcákon lehet elhagyni a helyszínt, ha evakuálni kell. A biztonságiak tehát jól döntöttek, hogy nem engedték túlzsúfolni a teret, ez azonban nem vigasztalta azt a közel háromezer embert, aki kint rekedt, és semmit sem látott, hallott Majorosék bulijából. 

„Még egyszer vagy talán másfélszer nagyobb tömeg zsúfolódott össze a rendőrségi kordonnal „lezárt” terület előtt, hiszen lelkesen indultak el családok, rajongók, haveri társaságok, hogy meghozd a hangulatot az éjszakára” - írja Majka egyik rajongója a sztár Instagram-oldalán. – „De nem volt engedélyezve a feljutás a térre már 20 órától, volt, aki várt a feljutásra. Mi is és még rajtunk kívül többtucatnyian vártak, hogy hadd tomboljanak egy jót, és még csak nem is hallottunk belőled semmit.” 

Majoros Péter ezt írta az elkeseredett rajongóknak: 

„Tudom, hogy le kellett zárni a teret, mert annyian voltak, és nagyon sajnálom azokat, akik emiatt nem tudtak feljönni. Viszont biztonsági okokból ez sajnos teljesen érthető. Legközelebb figyelnek erre biztosan.” 

A kommentáradat azonban itt nem állt meg.  

„Teljesen igazad van. Vagy lett volna belépőjegyes a téma! Egy Majkát hívnak ingyenes koncertre egy lyukba. Aki arénákat tölt meg még többezres belépőjegyárakkal is. Gondoltam, hogy látni nem fogunk semmit, de azért hallani igen. Nem jött be. Ha a továbbiakban ilyet szervezne a város, először egyeztessen a katasztrófavédelemmel, majd ők talán segítenek nekik a matekban, de én is szívesen segítek.” 

Az ügyben kerestük a veszprémi önkormányzatot, de ezidáig nem kaptunk választ a kérdéseinkre. 

Majka a Borsnak azt mondta, egyfelől büszke arra, hogy ilyen sokan kíváncsiak rá, másfelől őszintén sajnálja azokat, akik nem látták a szombati produkciót.

– A koncert után értesültünk arról, hogy mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, és hogy sokan a színpad közelébe sem fértek – meséli a Borsnak Majka. – Na­gyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek