Celeb

Berényi Miki besokallt – Otthagyja a főszereplő a Barátok Köztöt

kbv, K. K.

2019. május 3. péntek 05:10

A Bors megtudta: távozik a Barátok közt legádázabb karaktere, Berényi Miklós, ugyanis a gonosztevőt alakító színész, Szőke Zoltán besokallt a szerepétől. Távozása azért ad aggodalomra okot, mert karaktere a történet mozgatórugója.

A filmes, színházi világban gyakran előfordul, hogy egy színész visszautasít egy szerepet, ha nem tetszik neki a történet. Arra ritkábban van példa, hogy forgatás közben gondolja meg magát, de az még talán soha sem fordult elő, hogy valaki évek után dönt úgy, hogy azért hagyja abba az alakítását, mert nem tud vele azonosulni. A Barátok közt Szőke Zoltánjával ez történt, ami egy színész esetében elég érthetetlen kifogás.

Az RTL Klub gonosztevője, Berényi Miklós  a kezdetektől, 1998. október 26-a óta boldogítja a Mátyás király tér lakóit, s ezzel a sorozat minden idők egyik legrégebbi szereplője, a nézők leginkább vele azonosítják a sorozatot.

A Berényi Testvérek Kft. résztulajdonosát alakító Szőke Zoltán azonban úgy tudjuk, már jó ideje fontolgatja a népszerű sorozatból való kilépését, szerinte ugyanis Miklós hidegfejű, számító, erőszakos karaktere nem összeegyeztethető a valódi, vallásos énjével.

Szőke Zoltán negyvenedik születésnapja után döntött úgy, hogy a kezébe veszi saját sorsa fonalát, és belső összpontosítással, meditációval megszabadul minden negatív energiától.

– Vannak pillanatok az életünkben, amikor úgy érezzük, hogy túl sok minden összejön. A negyedik iksz után kiderült számomra, hogy tele vagyok kérdésekkel. Ki vagyok valójában? Mi az utam? Mi a feladatom? Az ember az ilyen helyzetekben megpróbál azonosulni azokkal, akik jártak már hasonló cipőben – vallotta be korábban egy ezoterikus lapnak adott interjújában a színész.

– Az igazi mentőöv az én esetemben azonban a meditáció volt. Szerencsére ez a mentőöv azóta is a derekamon van, én nem tudom elengedni. Eljutottam arra a szintre, amikor az ember látja magát kívülről, és ez sokat segít. Van egy pici lámpa a fejemben, ami azonnal kigyullad, ha rosszra gondolok, sőt a lelkemben is megszólal a vészcsengő. Ilyenkor fölteszem magamnak a kérdést: biztos, hogy jó irányba mész? A dolgokat viszont hagyni kell maguktól megtörténni. Ha eljön az idő, úgyis részesei leszünk mindannak, aminek részeseivé kell válnunk – fűzte hozzá Szőke Zoltán, aki ezúttal úgy tűnik, hogy a sorozatnak nem akar már tovább a részese lenni, ugyanis a Barátok közt 20. születésnapi sajtópartiján tavaly ősszel kollégánknak azt mondta, ha a forgatókönyvírók nem változtatnak Berényi Miki karakterén, ő bizony felmond. Nos, az idő Szőkét igazolta, végigvitte, amit már akkor eltervezett, amit egy név nélkül nyilatkozó stábtag a lapunknak meg is erősített.

– Már egy ideje mindenki tudja, hogy Zoli ráunt durva karakterére. Nem rejti véka alá a stábban sem, sőt, többször jelezte a forgatókönyvíróknak is, hogy változtassanak Berényi Miklós viselkedésén. Nem szeretne már rosszfiú lenni, azt mondja mindig, ez nem összeegyeztethető a privát énjével, és azzal a jellemfejlődéssel, amin ő maga az utóbbi években végigment. Kezdetben próbálták a sorozat készítői itt tartani, de magatartásán látszik, hogy mennyire eltökélt, így inkább elengedik – mondta a Borsnak egy stábtag, aki azt is elmondta, hogy a nézők még hónapokig láthatják kedvencüket. A produkció munkatársa után a sorozat sajtófelelősét, Szabó Pétert hívtuk. – Zoli je­lenleg is forgat, a távozásával kapcsolatos pletykákra nem szeretnénk reagálni.

Egy azonban biztos: Berényi Miklós távozása rengeteg kérdést vet fel maga után, például, hogy miként végzi, hogyan írják ki? Vagy lehet, hogy egy új szereplő veszi át a gonosztevő helyét? A sorozatkészítő szakemberek tudják, hogy a ne­gatív karakter, akit utálhat a néző, ugyanolyan fontos, mint a pozitív hős. A kulcsfigura távozása a nézettségen is meglátszódhat, ami a Barátok közt esetében komoly érvágás lenne a csatornának, hiszen a legnézettebb sorozata a Berényi klán életét bemutató történet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő jelenetek: megőrült a tinédzser közönség a Szigeten Korda Györgytől és Balázs Kláritól - videók

origo.hu

Újabb elképesztő hírhamisítással bukott le a Telex

borsonline.hu

Egymásba karolva zuhant ki a hatodikról a színész és felesége

vg.hu

Prága nem kap olajat, lengyel döntésre nem másolják a budapesti megoldást

ripost.hu

Sebestyén Balázs beszökött, Hajdút kitessékelték az RTL VIP-ből a Szigeten

origo.hu

Nincs felső, amely elbírná Demi Rose hatalmas melleit - fotók

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 12.: a Vízöntő új életszakaszt kezd, a Rák megosztja a jót másokkal

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Kiderült: ismert sportoló apja halt meg a buszmegállóban történt tragédiában

borsonline.hu

Tisztán látszik a micsodája, átlátszó fehérneműben tette szét lábait a szexistennő – 18+ fotó

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Búcsú

Itt a vége, Őriszentpéteren lép fel utoljára az Omega

SZÓLÓBAN

„Majka nélkül is megállja a helyét!” - Megszólalt Curtis, így reagált