Celeb

Férje betegsége tartja távol a színpadtól Venczel Verát

Gergely Gábor

2019. április 8. hétfő 05:00

Hosszú ideje nem lép színpadra a Jászai Mari-díjas színésznő. Venczel Vera színházi balesete óta hiányzik az előadásokról, sérülése már a múlté, mégsem tért vissza a Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett művésznő a színházba.

Venczel Vera a Vígszínház társulatának tagja, de egyelőre hiába keressük nevét a színlapon valamelyik darab szereplői között. Pedig a színházkedvelő közönségnek nagyon hiányzik már a játéka. A művésznő nem véletlenül vonult vissza a reflektorfényből. 2015 decemberében a színpadon érte baleset, a Hegedűs a háztetőn című darab előadása közben megbotlott, és az esés következtében súlyosan megsérült: két helyen eltört a csípőcsontja. Hónapokig ágyban kellett maradnia, szinte mozdulatlanul fekve, mert a csípőcsontot nem lehet rögzíteni. Nagyon hosszú volt a felépülés, a rehabilitáció, most pedig a férjét verte le a lábáról a betegség, a színésznő otthon ápolja és mindenben segíti.

– Számomra most az a legfontosabb, hogy a párom felgyógyuljon – mondta lapunknak Venczel Vera. – Most minden, még a színészet is csak másodlagos, ezért nem is gondolkodom azon, mikor állhatok ismét a közönség elé. Érthető, hogy párja felépülése mindennél előbbre való számára, hiszen művészkörökben ritka az olyan kapcsolat, mint az övék: 47 éve osztja meg életét a grafikus, formatervező Györggyel, akivel az  Egy óra múlva itt vagyok című legendás tévésorozat forgatásán ismerkedtek meg. A várt visszatérésig maradnak a szép emlékek, amelyekből rengeteg megadatott a művésznőnek.

– Színészóriásokkal játszhattam együtt a Vígszínházban, akiktől rengeteget tanulhattam  – meséli. – Kiss Manyival, Pécsi Sándorral vagy Latinovits Zoltánnal élmény volt együtt dolgozni. Verát még gimnazistaként fedezte fel a szakma, első két filmjét a Karambolt és az Egy csónak visszafordul című alkotást középiskolásként forgatta, azóta több mint száz filmben láthattuk. A gyönyörű, fiatal tehetségbe szerelmesek voltak az ország férfijai, amikor a Kárpáthy Zoltánban vagy az Egri csillagokban főszerepet játszott.

– Apukám fertőzött meg. Rengeteget szavalt, én pedig hallgattam, és később már próbáltam vele mondani a verset. Mondta is, ebből a lányból színésznő lesz. Én pedig tudatosan készültem a pályára, beiratkoztam színjátszó szakkörbe, onnan fedeztek fel a filmrendezők, Esztergályos Károly és Máriássy Félix. Pedig akkoriban a színház volt a mindenem, többször is belógtam a próbákra, és visszafojtott lélegzettel figyeltem a színészeket. A lelkesedés persze önmagában nem lett volna elég, Venczel Vera tehetsége már fiatalon nyilvánvaló volt. Nem véletlen, hogy elsőre felvették a főiskolára, és az sem, hogy annak elvégzése után Várkonyi Zoltán azonnal szerződést kínált neki. Szinte minden este színpadon volt, az országos ismertséget mégis a tévé, a mozi hozta meg számára. Egymás után kapta a szerepeket, a rendezők versengtek érte. Amikor kevesebb neki való szerep találta meg a Vígben, hívták más színházak vendégjátékra, de mivel hűséges alkat, a Vígszínházhoz mindig visszatért. Ahogy a Vígszínház is hűséges hozzá. A teátrum vezetése nyilatkozatban tudatta, hogy továbbra is számol Venczel Verával a mű­vésznő hónapokig húzódó betegsége után. Sőt tavaly szeptemberben már visszatérését tervezték, férje betegsége azonban közbeszólt.   

További cikkek

Kínos

Olyan intim videót tett közzé véletlenül Tóth Andi, hogy azonnal törölni kellett

Vallomás

Házasságáról vallott Tápai Szabina: Más lett a fontossági sorrend

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

borsonline.hu

Egy hónapja fagyoskodik tíz vásárhelyi család: se meleg víz, se fűtés

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

hirtv.hu

A jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

mindmegette.hu

Ha igazán házias ízekre vágysz: így készül a savanyú becsinált leves

origo.hu

Budapesten megnyílt a világ egyik legjobban várt új épülete, a Magyar Zene Háza

ripost.hu

Maga alá temeti a gyász a 7 éves újpesti fiú családját: „Életvidám gyerek volt”

haon.hu

Majdnem tragédiával végződött a magyar énekesnő vacsorája

nemzetisport.hu

Válogatott: már nem Fehér Csaba az MLSZ szakmai igazgatója

origo.hu

Napi balfék: Balázs Klári is őt felügyeli!