Celeb

Koós János: Megtanultam egy karral élni

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2019.02.25.

Két éve küzd sérülése következményével Koós János. Életkedvét soha egy pillanatra sem veszítette el, de mára elfogadta, hogy bal karja gyakorlatilag nem használható.

Forrás: Bánkuti Sándor

Azt gondolnánk, hogy egy súlyos sérülés okozta részleges bénulás komoly hatással van arra, aki elszenvedi, aztán meglátjuk Koós Jánost az ATV-n, a Jakupcsek Plusz című műsorban, és minden rossz érzésünk tovaszáll.

A lassan hatvan(!) éve aktív művész, 81 évesen is kifejezetten frissen érkezik a stúdióba, majd amikor a régi szép időkről kérdezik, csillogó szemmel kezd beszélni, újra húszévesnek tűnik. 

– A világon a legjobb érzés, amikor felidézhetem az emlékeimet – mondja a Borsnak Koós János. – Attól mindig boldog vagyok. Még ak­kor is, ha tudom, a testem nem feltétlenül tudja követni azt a tempót, amit az agyam diktál. Ha a színpadon va­gyok, nincs semmi bajom, semmi sem fáj. Kinézek, és látom a nézők mosolygó arcát, az mindenért kárpótol. 

A civil életben azonban nem ennyire egyszerű minden, többek között egy súlyos sérülés nehezíti Koós mindennapjait. A művész 2017-ben szenvedett súlyos balesetet, Klapka György temetéséről hazaérkezve csúszott el a háza ajtaja előtt, és a vállára esett. Sajnos olyan szerencsétlen volt a mozdulat, hogy kificamodott a válla, amit meg kellett műteni. Sérült karját nehezen mozgatja, nem terheli. Kézfejének tartásán is látszik, hogy súlyos a sérülés.

– A mai napig gyógytornára járok, az orvosok ugyan biztatnak, de ők is, én is tudom, ebből nem lesz már tökéletes váll soha – magyarázza a táncdalfesztiválok sztárja. – Meg kellett tanulnom egy karral élni, de már egész jól megy. A legfontosabb, hogy ez a sérülés semennyire sem akadályozza a szakmai életemet, a naptáram máris kezd megtelni a nyári koncertekkel, úgyhogy fél karral is tökéletesen elégedett vagyok az életemmel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek