Celeb

Bud Spencer erejével a rák sem bírt

Bors

Létrehozva: 2019.02.02.

Egy magyar dokumentumfilmesnek köszönhetően valódi titkokra derült fény a legendás pofonosztó, Bud Spencer életéből. Többek között arra, hogy a hetvenes években halálos kór támadta meg.

Kendőzetlenül mesélt halálközeli élményeiről és a túlvilágról alkotott elképzeléseiről Bud Spencer élete egyik utolsó interjújában, amelyet épp egy magyar filmesnek adott. Király Levente rendező és forgatókönyvíró négy éven át készítette a Piedone nyomában című filmet, amely február 28-tól lesz látható a hazai mozikban.

Csak ketten tudtak a betegségéről

Spanyolországban a Morcos misszionáriusok című filmet forgatta 1974-ben, amikor megtudta, hogy vastagbélrákja van. Azonnal el­hagyta a felvétel helyszínét, hogy Amerikába utazzon a producer, Dino De Laurentiis kíséretében, ahol megerősítették a diagnózist – meséli a Borsnak Király, akinek a legenda elárulta, hogy a fájdalmas injekciók mellett kapott egy újabb időpontot kontrollvizsgálatra, és amikor visszatért a filmforgatásra, senkinek sem beszélt a történtekről, változatlan nyugalommal folytatta a munkát a felvételek alatt.

– Nagyokat evett esténként, és nápolyi lévén nagyon optimista maradt. Mindig azt mondta: „futtetenne!” azaz „fütyülj rá!”. A film forgatásának befejeztével Bud visszament a soron következő vizsgálatokra Amerikába, ahol az orvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a rák eltűnt. Felszívódott. Életének utolsó éveiben gyakran mondogatta is, hogy nem tudhatjuk, miért éppen mi kapjuk el ezt a kórt, és nem más, vagy miért éppen nekem sikerül kigyógyulnom, a másiknak meg nem, ez igazi rejtély – idézi fel a filmsztár szavait a rendező, aki megkérdezte a nagy Piedonétől, fél-e a haláltól. Azt a választ kapta, hogy nem. Inkább arra kíváncsi, mi van odaát.

Milliókat kaszinózott el

A másfél órás portréfilmben nemcsak az olasz filmszínész, hanem a családtagjai, barátai, sportoló- és színésztársai is megszólalnak. Például az a Riccardo Pizzuti, aki a filmvásznon az 1969-es, a Bosszú El Pasóban című filmtől kezdve 1991-ig összesen tizenkilenc alkotásban állta Carlo Pedersoli pofonjait.

– A forgatások végeztével nagyon sokszor kaszinóba mentünk. Ám 1974-ben olyan sok pénzt, 60 millió lírát (akkori értékén számítva hatmillió forintot) veszítettünk, hogy a kaszinó tulajdonosa lefoglalta az autónkat, amelyben benne volt az addig leforgatott filmanyag is. Dino De Laurentiis producernek a helyszínre kellett utaznia, hogy az általunk elvesztett autó árát kifizesse, és a benne lévő filmanyagot visszakaphassa. Bud mindig a kettest és a nullát játszotta meg a ruletten. Imádta a kaszinózást, volt, hogy saját asztalon játszott, csak a krupiéval. Amikor nyert, gyakran ne­künk adta az összes zsetonját. Aranyszívű ember volt – emlékezett Pizzuti.

Műszakállal kezdte a karrierjét

Már legalább hat-hét éve nem sportoltam, amikor a színészkedésbe belevágtam. Sosem akartam színész lenni, nem is tekintem magam igazi színésznek, csak úgy színészkedem. Az első filmjeimben még szakáll nélkül játszottam. Egy nap aztán kitaláltam, hogy műszakállt ragasztok fel magamnak. Egy darabig így filmeztem, de annyira kényelmetlen volt, hogy végül sajátot nö­vesztettem. Elvégre így kedveltek meg az emberek – fogalmazott Bud Spencer a róla szóló filmben, amely az érdekes történetek mellett bepillantást enged a Pedersoli család otthonába, a morlupói nyaralójába, kedvenc nápolyi éttermébe és római kávézójába, ahol idejének nagy részét töl­tötte.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17006993_auto_resized.png
origo.hu

Áder János reméli, hogy Dobrev Klára nem bújik a mentelmi joga mögé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25540_resized.jpg?avcount=1709345411
origo.hu

Leonardo Di Caprio perverz szextitkairól beszélt egy modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17001512_auto_resized.png
metropol.hu

Ma végérvényesen kiderül minden, jelet küldött az univerzum 3 csillagjegynek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17001226_auto_resized.jpg
vg.hu

A Kreml nekiment Orbán Viktornak – üzentek a magyar kormányfőnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17007470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Berki Mazsi fürdőruhája nem sokat takar - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17008753_auto_resized.jpg
vg.hu

Megöltek hét túszt Gázában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25532_resized.jpg?avcount=1709345411
origo.hu

G.w.M megszólalt Kulcsár Edina terhességéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17005803_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? 13 bevált recept szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17002473_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes titokban történt: újra gyűrű került Csuti ujjára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16995495_auto_resized.jpg
borsonline.hu

240 millió éves sárkány maradványra találtak a kutatók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17003439_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lehetetlen fejtörő, csak a legokosabbaknak sikerül válaszolni mindhárom kérdésre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17005010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

UFO lebegett az ukrán hadszíntér felett, videóra is vették

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/SstTrXif_jAnSIsKuBAokueMUDHGgDnjdwZmqOf-tLQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ5MTNhMTE3MzlkZDRkMjBhZGYxNTRiY2NiZGVhNDM5.jpg
Celeb

"Sosem felejtette el, hogy honnan jött" – így emlékezik Szűcs Judith Balázs Fecóra, aki ma lenne 73 éves

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/FwzNrfiJ4e9JHz1lsZdm2hoO8KMQO5e5mfSZba7HVSI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZmNTAzMTRhZmY0ZjRiYmRiNWU0MDk3NjkyNmFlMDRh.jpg
Életút

"Nem tartom szerencsésnek" – számmisztikus leplezte le Kulcsár Edina és G.w.M születendő gyermekének sorsát