Celeb

Titokban osztogatta pénzét Andy Vajna

F. Zs.

2019. január 24. csütörtök 04:20

Soha senkinek nem beszélt arról, hogy ismeretlen embereken is megesik a szíve. Andy Vajna úgy élt, ahogy egy milliárdostól elvárja a társadalom: bőkezűen adakozott.

A pénz nemcsak jólétet biztosít, hatalmat ad, hanem felelősséggel is jár. A vasárnap elhunyt Andy Vajna soha nem beszélt arról, hogy mennyi pénzt költ havonta jótékony célra, nem akart ettől jobb színben feltűn­ni. A producer életéről számtalan újságcikk emlékezett meg, van azonban valami, amiről nem szólnak a hírek. Ez Andy Vajna „titkos élete”.  

Csak közvetlen környezete tudta azt, hogy a producer ajtaja mindig nyitva volt azok előtt, akik segítséget kértek tőle. Kiváló üzletemberként persze azonnal el tudta dönteni, hogy a segélykérés  haszonszerzés vagy valódi segélykiáltás, de ha úgy ítélte meg, hogy a támogatásával egy jó ügy mellé állhat, akkor azt gondolkodás nélkül megtette. Nem tudni pontosan, hogy halálával hány ember került kilátástalan helyzetbe.

A Bors tudomására jutott, hogy az egyik legutolsó ügye például egy rákos asszony, aki most gyógyíttatóját vesztette el. A nő kezelése havi másfél millió forintba kerül, amit a családja nem tudott kifizetni. Valamilyen úton eljutott az egyik rokon Andyhez, aki azonnal intézkedett. Vajna lassan másfél éve finanszírozta az asszony gyógyszerezését, egészen a halála napjáig.  

Lapunk információi szerint Vajna rendszeresen utalt pénzt egy szívkórháznak is, emellett beteg gyermekek kezeléséhez járult hozzá nagyobb összeggel, értesüléseink szerint a kiadá­sainak mértéke meghaladta a havi tízmillió forintot.

Magánembereken kívül két  nagy alapítványt is támogatott. Mivel a Vöröskereszt segítségével jutott ki anno Amerikába, így a hálája sosem maradt el a szervezet felé. Továbbá sokat segített a Magyar Hospice Alapítványnak, amely egy szobát is elnevezett mecé­násáról.

Timi egy filmmel emlékezett Andyre

Férje halála után kedd este először jelentkezett közösségi oldalán Vajna Timi, aki régi filmfelvételek nézegetésével próbálja feldolgozni Andy elvesztését. A Hooray we’re fifty! Bhhs-1963 című filmben, ami az amerikai fiatalok életét mutatja be a bohém 60-as években, Andy is szerepel benne egyetemistaként pár kocka erejéig.

A jótékonykodásának egyik szemtanúja, Jaksity Kata műsorvezető, aki a Facebook-oldalán az Andytől való búcsújának szövegébe is beleszőtte, hogy milyen sokat köszönhet a producernek és feleségének, Vajna Tímeának.

– Timi már akkor segítette a munkánkat és azon keresztül az Értelmi Fogyatékosok Országos Szövetségének munkáját, amikor még senki sem tudta, hogy Andyvel van együtt – mondja a Borsnak Jaksity Kata, akit megrázott a producer halála. – Tartós élelmiszercsomagokat vásárolt, és személyesen is eljött velünk ki­osztani azokat. Andy szintén Timinek köszönhetően besegített nekünk, amikor 2011-ben a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásáért gyűjtöttünk aláírásokat. Soha, egy percig sem hezitáltak, ha a jó ügy mellé kellett állni. Jöttek, és segítettek. Timi a mai napig támogatja a Sorslámpás Egyesületemet, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Halálos baleset, sóderszállító kocsi gurult a vezetőjére Dunavarsánynál

borsonline.hu

Három fiatal halt meg egy horror balesetben Fejér megyében

borsonline.hu

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért

mandiner.hu

Nem maradunk adósok, nem lehet minket megfélemlíteni – Orosz külügyminiszter-helyettes a NATO bővítésről

ripost.hu

Hat megyére adtak ki riasztást: ekkor érkezhet az enyhítő eső

mandiner.hu

Oroszország megtorlással fenyegeti Norvégiát

borsonline.hu

Egy árva poszt miatt esett egymásnak az egykori sztárpár

travelo.hu

Ilyen lehet majd a felhők felett közlekedő luxus szálloda, ami soha nem szállna le

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Ezúttal egy másfél éves fiú vesztette életét úgy, mint a buszban hagyott kislány Tomajmonostorán

borsonline.hu

Most kaptuk a megrázó hírt: egy 16 éves lány elmerült a visegrádi kompnál, nagy erőkkel keresik

borsonline.hu

Ők a legjobbak: 3 csillagjegy, akik megszépítik az életet

További cikkek

Szexi

Erotikus fotózást vállalt be a TV2 sztárja, videó is készült közben

VITA

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért