Celeb

Terápia segített Ördög Nóri meddőségén

Fái

Létrehozva: 2019.01.24.

Ördög Nóra a harmadik lombikkísérletre esett teherbe, miután szakember barátja segített feltárni a lelkében megbúvó gátakat.

Ördög Nóra többször beszélt megindító részletességgel, és Pozitív címmel könyvet is írt arról, hogy milyen viszontagságokon mentek át, míg a harmadik lombiknál megfogant kislánya, Mici.

Ezúttal a Szülőszoba Kandász Andreával – Sztármami című online sorozatában vallott erről. Nórinak kapaszkodó kellett, hogy szívből tudjon hinni az újabb lombik sikerében, ezért pszichológushoz fordult. Almási Kittyt választotta, akivel évek óta barátok. A pszichológussal összeraktak egy-két olyan okot, ami talán tudat alatt benne gátat okozott. Ezt, mint egy körülrajzolható mumust, megvizsgálta, és látta, hogy nem is félelmetes. Nóri édesanyjától kapott egy naplót, amibe sok-sok történetet leírt róla a születésétől kezdve. Ezt a naplót adta Almássy Kittynek, aki megkérdezte, miért nem mondta el, hogy dongalábbal született, ami traumatikus él­mény volt az anyukájának?

– Megszületett a kislánya, akit rettenetesen vártak, és az első élmény az, hogy a gyerekkel valami baj van – mondta Nóri Kandász Andreának. – Kiderült, hogy nem vagyok „tökéletes”. Akkor rájöttem, hogy az életem egy csomó ponton arról szól, hogy megpróbálom bizonyítani: márpedig én tökéletes vagyok.  Ez ösztönös félelem bennem is, mi van, ha nekem is lesz egy nem tökéletes kisbabám? Másrészt a nőiességemben való tökéletlenségem, hogy nem tudok gyereket szülni. Hibás vagyok, selejt, nem tudom azt a szerepet beteljesíteni, amit a legjobban szeretnék. De ha ránézek kívülről, akkor ez egy hülyeség. A dongaláb olyan rendellenesség, amit könnyen lehet korrigálni, túl vagyunk rajta.

Nórinak csecsemőkorából nincsenek emlékei, de valahol mélyen elraktározódott benne, hogy az első pár hónapban aggódtak érte. Miután beszélgetett Kittyvel, olyannyira megkönnyebbült, hogy szólt az orvosának: készen áll a követke­ző lombikra. És megtörtént a csoda.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek