Celeb

Sebestyén Balázs: Már két éve van telkem a Holdon!

uv

2019. január 17. csütörtök 09:00

Forrás: Bánkúti Sándor

Balázsék a Holdra le­szállt kínai űrszonda, a Csang’o–4 sikertörténetével kezdtek a rádióban szerda reggel, ami hajnalban landolt, és már továbbította is az első jeleket a Földre. A hír valóban hatalmas szenzációnak számít, hiszen a világűr kutatásának történetében eddig egyedülálló esemény. Nem véletlenül lelkesedett a témában mindhárom műsorvezető, Vadon Ja­ni, Rákóczi Feri és Balázs is. Utóbbi viszont olyannyira izgatott lett, hogy még azt is elkottyantotta: neki bizony már van telke a Holdon!

– Csak kérdem, hogy kinek van egyébként telke a Holdon? – dicsekedett a műsorban Balázs. Megvetve, lesajnálva nevettetek ki en­gem, amikor telket vásároltam két éve a Holdon! Ki beszélt már akkor, hogy keresni kell az új befektetést? Kinek van elismert, rendes, certifikált pa­pírja arról, hogy telke van a Holdon? Nekem! – folytatta büszkén a felvágást Balázs, akiúgy tudja, egy kráter mellett van a telke.

– Szép lassan szemtanúi lehetünk, hát mi még nem, de a gyerekeink már talán igen, hogy elkezdjük kolonizálni a világűrt, és elindul az ember. Kilép, és elkezd egy másik bolygót tönkretenni. Gyerekek, ez még csak kicsi befektetés, de minden így indul. Egy pár négyzetméteres kis külterület, de majd lesz ott abból valami – tette hozzá a műsorvezető, aki hivatalos holdbirtokos lévén a tulajdoni lap mellé a Hold „alkotmányát” és térképét is megkapta. 

Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a Nemzetközi Űr­egyezmény értelmében egyetlen ország sem formálhat jogot a Holdra, akkor Balázsnak hogy lehet telke ott? Nos, az egyezményben magánszemélyekre vonatkozó tiltást nem fogalmaztak bele, amit egy amerikai vállalkozó, Dennis Hope szúrt ki. A Hold tulajdonosaként jegyeztette be magát, amiről sosem kapott ellenvetést se az USA-tól, se az ENSZ-től, így felparcelláztatta a Hold napos oldalát, s azóta értékesíti a telkeket. 

Balázst lapunk megkereste a holdbéli „birtoka” kapcsán, de a mûsorban elhangzottakhoz semmit nem kívánt hozzátenni. 

Nicole Kidman is lecsapott rá

Ma már közel négymillió Hold-telek-tulajdonos van, köztük olyan hírességekkel, mint Tom Cruise, George W. Bush, Clint Eastwood, John Travolta, Tom Hanks, Mick Jagger, Harrison Ford,  de még szemfüles nőtulajdonos is akad, Nicole Kidman személyében. És ezzel a bravúros vásárlással a rádiós, tévés műsorvezetőnk, Sebestyén Balázs is a világsztárok közé emelkedett. 

Ámítás az egész?

A Bors utánajárt a holdbirtokvásárlás jogi hátterének, de dr. Kamarás Péter ügyvéd nem sok jóval kecsegtetett a tulajdonos számára. 
– Én nem hiszek ebben, ugyanis a magyar jog szerint ingatlan-nyilvántartásba kellene venni azt a telket, amit megvásárol. Kérdésem, a Holdnak van ingat-lannyilvántartása? Mert én nem tudok róla! Az egészet egy csalás-ámításnak tartom! Elhiszem, ha közhiteles ingatlan-nyilvántartásba vezetik, de úgy, hogy csak egy papírt adnak erről a tulajdonról, komolytalannak találom. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425455_auto_resized.jpg
origo.hu

Beletankolt egy zacskóba, ami eresztett, erre támadt egy még okosabb mentőötlete - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10598_resized.jpg?avcount=1670624107
origo.hu

Széttárt lábakkal, felsőjéből kibuggyanó mellekkel fotózták a szexi énekesnőt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15427938_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rejtélyes haláleset: Vérbe fagyva találtak rá a magyar turistára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425253_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kemény szavak: Bockhor Gábor nem kímélte G.w.M-et

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425344_auto_resized.jpg
vg.hu

Benyújtja a számlát Románia az osztrákoknak a schengeni vétóért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10599_resized.jpg?avcount=1670624107
borsonline.hu

Megdöbbentő, mit talált a TEK ennél a nyíregyházi családnál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10442_resized.jpg?avcount=1670624107
mindmegette.hu

A TÖKÉLETES CRÉME BRULÉE: ÍGY LESZ KRÉMES ÉS ROPPANÓS(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10590_resized.jpg?avcount=1670624107
mandiner.hu

Minden innováció létkérdés a 21. század agráriumában(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szívrohammal szállították kórházba a lottónyertest

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/M54waFfLJedtlrTjsetdE0Zljwuj4D0Q-fXXSA1TF04/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcxM2FhMGNkNzJlMjQ2NjFiNTcxZjliNTU2ZTc5M2Jj.jpg
Diagnózis

Súlyos betegséggel diagnosztizálták a Farm VIP sztárját

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/WRWFHr_EUFdMwWOK_YvZILTP0GhtjVZt8TDKE1xBO5g/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMjcxNzljYWRiMjQ1NWE4NmQ1NThjNTc1OTIwY2Vl.jpg
Vita

Kern András kitálalt, ezért vesztek össze valójában Bujtor Istvánnal