Celeb

Pataki Zita 45 évesen belevág a kilencedik lombikba

Fái

Létrehozva: 2019.01.08.

Hat év küzdelem, nyolc sikertelen lombikbaba-beültetés után az időjós azt mondta, elfogyott az ereje, nem bírja tovább. Azóta eltelt két év és most úgy döntött, újból megpróbálja.

Forrás: Zsolnai Péter

Hosszú éveken át megtett mindent. Egyik rendelőből a másikba ment, hormonokat szedett, meghízott, reménykedett, de eljött az a pont, amikor elfogyott az ereje. Pataki Zita és férje, Szárnyas Attila elfogadta a tényt, nem lehet gyermekük. Ezért is megdöbbentő, hogy Az utolsó lombik címmel vlogot indítanak, ami arról szól, hogy kilencedjére, utoljára, még egyszer belevágnak. Ezúttal kendőzetlen őszinteséggel mindent megmutatnak, hogy segítsenek azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

– Sok minden kellett ehhez – magyarázza döntésüket Zita. – Például az a rengeteg pozitív üzenet, amit kaptam ismerőstől, ismeretlentől. Legnagyobb hatással rám Almási Tamás dokumentumfilmje, a Sejtjeink voltak, ami lombikos párok életét követte nyomon. Leültettem a férjemet, és kértem, hogy nézze meg.  Végignézte, és azt mondta, érzi, hogy mit szeretnék, és benne van. Ha szerepelünk egy dokumentum realityben, az nem a magánéletünk kiteregetése, hanem a legőszintébb segítség.
Nem öncélú vlog, minket a segíteni vágyás hajt, ahogy nekem is sokat segített Almási filmje. Az ismeretlen ismerősök, és a szakemberek is megerősítettek abban, hogy jól döntöttünk mind a kilencedik lombikkal, mind a filmezéssel. Ebben a témában nagyon nagy az információhiány, ezért igyekszünk mindenről beszélni. Ez a cél.

Zita lelkes, boldogan mesél a lombikról, a vlogról, mintha nem is gondolna rá, újból mekkora fájdalom lesz, ha esetleg nem sikerül.

– A szomorúság, a fájdalom, a düh az élet része. Örülök, hogy boldog lehetek egy férfi mellett, hogy egészséges vagyok, másnak meg ez nem adatik meg. Ne­kem ez a fájdalmam van, és profi vagyok a „sebkezelésben”. Ha már a sorstól kaptam ehhez erőt, akkor tovább kell adjam. Az erőt és a tudást is. Nem kell félni a fájdalomtól, a rossz érzésektől, mert az az élet része. Édesanyámnak is azt mondtam, semmi baj nem lesz, és ő ismeri az erőmet. Bennem született meg ez a gondolat, nem erősza­kolta rám senki a döntést. Úgy látszik, még nem mondtam le róla.

Dupla epizóddal indítják a vlo­got, szerda délben nyilvános lesz az oldal a youtube csatornán, és minden héten csütörtökön este jön a folytatás.

– Elmondok a filmben mindent. Boldog vagyok, újult erővel vágtam bele. Olyan vagyok, mint a főnixmadár, aki hamvaiból új életre kelt. Ahhoz az orvoshoz, dr. Fülöp István nőgyógyászhoz mentem, aki először műtött endometriózissal. Tudom, nála otthon lesz a lelkem – mondja Zita, és újra megerősíti, nem fél az újbóli csalódástól: – Az elsőben is benne volt, hogy nem sikerül, ebben is benne van. De át tudom adni, bele tudom élni magam a sikerbe. Remélem, velem együtt fognak izgulni. 

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek