Celeb

Feljelentéssel fenyegették Caramel feleségét

K. Sz.

Létrehozva: 2019.01.08.

Forrás: Bors

Nemcsak gyermeke betegségével, de rosszindulatú rajongóikkal is meg kellett küzdenie Molnár Ferenc Caramelnek és nejének, Szilágyi Sylvinek. Mint ismert, a sztárpár kislányánál, Szofinál tavaly tavasszal diagnosztizáltak igen súlyos kórt. A kétségbeesett szülők nyíltan felvállalták a harcukat szeretett lányuk egészségéért, ám egyszer csak mindketten hírzárlatot rendeltek el a témában, a közösségi médiában igen aktív Sylvi is eltűnt. Ennek okát a napokban árulta el az Instagramon. 

„...egy nő azzal fenyegetett, hogy feljelent az európai gyerekjogokért felelős hivatalnál, amikor posztoltam Szofiról a betegsége után. Akkor nagyon  érzékeny voltam, és úgy éreztem, nem szívhatja el a maradék jó érzést belőlem az ilyenfajta hozzászólások olvasása, így felfüggesztettem az oldalt” – állt a bejegyzésben. 

A Bors utánajárt a megdöbbentő kijelentésnek, nevesül, hogy egy rajongó feljelenthet-e egy sztárt, ha az a kiskorú, még cselekvőképtelen gyermekének egészségi állapotáról oszt meg információkat. 

– Mindegy, hogy a szülő közszereplő vagy hogy milyen körben nyilvános a profilja, ettől független a megítélése. Azt kell figyelembe venni, hogy az érintett a 16. életévétől élhet önálló jognyilatkozattal az internetes felületeken. A 16. életév alattiak esetében a polgári törvénykönyv cselekvőképességre vonatkozó szabályai az irányadók, vagyis 14 éves korig a törvényes képviselő nyilatkozik a gyereke helyett, 14–16 év között a törvényes képviselőnek jóvá kell hagynia a gyerek nyilatkozatát. Fontos megnézni, mi a célja egy ilyen bejegyzésnek egy betegséggel kapcsolatban: például másokat meg tud-e védeni, esetleg megelőzni a bajt, ha ezeket az információkat közzéteszi. Mindezek befolyásolhatják a megítélést, de bizonyos esetben jogellenesnek minősülhet egy ilyen bejegyzés, és eljárás indítható a szülő ellen. Mivel nincs ilyen uniós szerv, adott esetben – ha valaki felvállalja a gyerek képviseletét a szülővel szemben – esetleg a Strasbourgi Emberjogi Bírósághoz fordulhat – magyarázta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, hozzátéve: egy ilyen feljelentés esetében csak rendkívüli indokkal indulna bármilyen vizsgálat, ami a fent említett esetben  szinte elképzelhetetlen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek