Marilyn Monroe ünnepi pulykájával igazi a karácsony

Marilyn Monroe ünnepi pulykájával igazi a karácsony

pulyka
PUBLIKÁLÁS: 2018. december 24. 10:30
Bors

Majdnem bizonyosnak látszik, hogy az amerikai színésznő kedvét lelte a főzésben. Ha Marilyn tovább él, bizonyára lett volna legalább egy fogyókúrás sikerkönyve, amelyben a szénhidrátszegény, fehérjében gazdag diétát népszerűsítené.

A feleség is diétázott

Az Egyesült Államok 35. elnökének felesége a ma is bálványozott Jackie Kennedy volt. Jacqueline híresen ügyelt a testsúlyára. Étele általában napi egy darab, az orosz blinihez hasonlóan tejföllel és a luxus szimbólumával, a Kaszpi-tengeri beluga kaviárral töltött sült krumpli volt. Kennedy elnök életének másik ikonikus női főszereplője a színésznő Marilyn Monroe volt, akinek az étkezési szokásai szintén eltértek az átlagostól.

Fehérjékben gazdag diéta

A Kennedy elnök meggyilkolása előtt egy esztendővel (1962), ma is találgatásokra okot adó körülmények között elhunyt Marilyn Monroe (36 évesen) diétája kilóg a korabeli diéták sorából. A már megszűnt Pageant Magazine-nak 1952-ben adott interjújában Marilyn Monroe állítja, hogy ebédje, de a vacsorája is többnyire állati fehérje, vagyis hús, esetleg belsőség, némi zöldséggel, leginkább nyers sárgarépával körítve.

Marilyn Monroe IQ-ja

Az 1950-es évek szőke szexszimbóluma állítólag a II. világháború idején, még az akkori munkahelyén, egy repülőgépgyárban töltötte ki az IQ-tesztjét. Az átlagos amerikai IQ abban az időben 130 körül lehetett. Marilyn eredménye a kimagaslónak számító 160+ lett. Marilynt Einsteinnel összemérhető intelligenciájúnak gondolhatjuk, s lám, kicsi a világ, a 21 éves Marilyn és a nála 47 évvel idősebb Albert 1947 táján egymásra is talált. Marilyn így jellemezte Einsteint: „Ő volt a legenergikusabb férfi, akivel valaha is együtt voltam.”

Marilyn ünnepi pulykája

„Kovászolt francia kenyeret áztassunk vízbe, nyomkodjuk ki és tegyük félre. A csirkeaprólékot, szívet, májat vízben 5–10 percig főzzük, majd vágjuk fel. Egy egész vagy fél hagymát vágjunk fel, petrezselyemzöldjével, négy szál szárzellerrel és a következő fűszerekkel tegyük Bain-Marie-be (melegen tartó konyhai eszköz – a szerk.): kakukkfű, babérlevél, oregánó, baromfifűszersó, bors, maréknyi reszelt sajt, parmezán. 110–220 g darált marhafartő – tegyük serpenyőbe –, pirítsuk (olaj nélkül), aztán keverjünk hozzá 1–1 csészényi vagy több mazsolát, egy-egy csésze aprított diót, gesztenyét, fenyőmagot, 1 vagy 2 aprított főtt tojást. Keverjük össze. A csirkét vagy pulykát sózzuk, borsozzuk meg, belül és kívülről vajazzuk be (majd töltsük bele a tölteléket).”
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.