Celeb

Királyi balhé: Hosszú ideje feszült a viszony Vilmos és Harry herceg között Meghan Markle miatt

Bors

Létrehozva: 2018.12.09.

Hatalmas titok derült ki a brit királyi családról: állítólag nem Katalin hercegné és Meghan Markle ellentéte miatt romlott meg Vilmos és Harry herceg viszonya. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a háromgyerekes hercegné nem jött ki jól Harry választottjával, ám egy, a királyi családhoz közelálló forrás szerint a két fivér között akkor kezdett elmérgesedni a viszony, amikor a lényeges konzervatívabb nézeteket valló Vilmos fejtette ki véleményét öccse választottjáról, aki teljesen félreértette ezt.  

– Vilmos elmondta az öccsének, hogy nem tudnak semmit Meghan valódi szándékairól, arról, hogy milyen is valójában. Ő csak nyomatékosítani akarta, hogy a királyi család tagjának lenni komoly lemondásokkal és nyomással jár – mesélte a bennfentes. 

Harry teljesen elborult, és azt vette a fejébe, hogy bátyja idő előtt véget akar vetni a románcának. A kézfogó idén nyáron megtörtént, a friss házasok azóta is jól vannak, sőt 2019 tavaszára várják az első gyermeküket. A szomorú a történetben, hogy állítólag a mai napig nem rendeződött a testvérek viszonya - ami ezek szerint még jóval Harry házasságkötése előtt kezdődött. 

Meghan: tündérmeséből rémtörténet?

Azaz nagyon úgy néz ki, hogy Vilmos herceg már jóval azelőtt figyelmeztetett a házasság veszélyeire, hogy az megköttetett volna. Az utóbbi hetek híreiből pedig azt lehet kiolvasni: igaza volt.

Szó se róla, igencsak megváltozott a közvélemény hozzáállása Meghan hercegnéhez. Esküvője Harry herceggel nem csak Nagy-Britannia, de talán az egész világ idei legfontosabb - és legtöbb nézőt a tévé elé szögező - frigye volt. A BBC élőben közvetítette, a gazdasági előrejelzések pedig már jó előre úgy számoltak, hogy az az egyetlen hétvége 100 millió font bevételt jelent a brit gazdaságnak.

Az amerikai színésznő bekerülését a királyi családba sokan pontosan olyannak tartották, mint egy valóra vált tündérmesét.

Aztán jöttek az első viharfelhők...

Noha Meghan családi háttere már a nagy nap előtt is bőven szolgáltatott témát a bulvársajtónak (főleg apja, de azért a többi rokon is "szorgoskodott"), az eskövő után ő maga került a célkeresztbe.

Egymást érték ugyanis a kisebb-nagyobb divatbakik, közéleti szabályszegések. Nyugodtan kijelenthetjük: az újdonsült hercegné teljesen eltévedt az etikett útvesztőjében. Felmerül persze a kérdés: nem volt mellette senki, aki segítsen neki? Vagy csak túl makacs volt, hogy hallgasson a hozzáértők tanácsaira?

A királyi légierő fennállásának 100. évfordulóját ünneplő eseményen például feketében jelent meg, ami kizárólag a gyász színe a királyi családban. És noha ez a baki innen elhanyagolhatónak tűnhet, a britek igencsak kényesek az etikettre - főleg, ha a hercegeikről és hercegnéikről van szó...

Azóta kiderült: Meghan egyik legfontosabb divat-választásával alaposan kiakasztotta magát a királynőt is. A hagyományokat tisztelő II. Erzsébet ugyanis egyáltalán nem örült annak, hogy a színésznő hófehérben állt oltár elé - mivel egyszer már volt házas. Ráadásul a ruha szabásával sem volt megelégedve - de ez már csak "hab volt a tortán"...

Teljesen megváltozott?

Noha a palota igencsak ügyel arra, hogy a lehető legkevesebb kínos információ szivárogjon ki, egyre több forrás beszél arról, milyen elviselhetetlen is Meghan Markle. Ráadásul a sussexi hercegné a terhessége óta - a beszámolók szerint - még hisztisebb.

Elviselhetetlen, számító, és goromba. Így jellemezte a Kensington-palota személyzete Harry herceg feleségét, aki miatt már hat alkalmazott is felmondott a londoni kúriában. Ráadásul a brit adófizetőknek is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk hisztije miatt: mivel nem hajlandó osztozni Harry bátyjával, és annak családjával a palotai birtokon, átköltöznek a Kensington-palotától 30 kilométerre fekvő Frogmore Cottage birtokra. Egyes információk szerint azonban csak a biztonsági intézkedések nem kevesebb, mint ötmillió fontba azaz 1,83 milliárd forintba kerülnek majd az új lakhelyen - amit persze javarészt az adófizetők pénzéből finanszíroznak.

Mit hoz a jövő?

Persze lehet, hogy csak az informátorok túloznak, mindig épp a közhangulatnak megfelelően. Sokan már az esküvő után Diana sorsától féltették az újdonsült hercegnét. A Szívek hercegnőjéről is ha­mar kiderült: nehezen fo­gadta el a millió szabályt, amely folyton megkötötte a kezét. Vajon Meghan Markle történetének is ez lesz a vége?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek