Celeb

Diákok foglalják el Törőcsik Mari otthonát

K. Sz.

Létrehozva: 2018.12.29.

Forrás: Czerkl Gábor

Állami pénzből alakítják át Törőcsik Mari szülőházát. Ahogy a Magyar Közlöny csütörtöki számából ki­derült, állami tu­lajdonba kerül a Nemzet Színészének egykori pélyi otthona. A Tisza-tavi településen található ingatlan jelenleg művelődési ház, és az önkormányzat tulajdona, de hamarosan átveszi az állam, és az épület új funkciókat kap. 

– A kormány – tisztelegve Törőcsik Mari színművésznő munkássága előtt – egyet­ért a Törőcsik Mari-ház kialakításával és fejlesztésével, és ennek érdekében a Pély község te­rületén található, Fő utca 137. szám alatt elhelyezkedő, művelődési ház (...) állami tulajdonba vételével, az ingatlan felújításával és bővítésével, közösségi könyvtár, valamint diák- és turistaszállás kialakításával – állt a Közlönyben.

Lapunk felkereste a Nemzet Színészét, aki megromlott egészségi állapota ellenére is szívesen reagált lapunk megkeresésére, sőt mint kiderült, meglepetést is sikerült szereznünk neki. 

– Nem tudtam, hogy a nevemet viselő házat csinálnak a  szülőházamból. Megtisztelő az intézkedés, nagyon köszönöm. Magam fogom felhívni a polgármester urat, hogy megköszönjem – mondta a Borsnak a Nemzet Színésze, aki egyben kellemes ünnepeket kívánt olvasóinknak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek