Celeb

Betegségtől hízott meg Friderikusz Sándor

K. Sz.

2018. december 28. péntek 04:00

<p>A hajdan kifejezetten vékony sztárt évtizedek óta kísérti a jojóeffektus. Hol meghízik, hol lefogy. Saját bevallása szerint rendkívül megviseli, ha valaki megjegyzést tesz az alkatára, mivel ahogy ő fogalmazott: e tekintetben nem teljesen egészséges. </p> <p></p>

Forrás: Bors

Komoly betegség húzódhat Friderikusz Sándor hirtelen hízása hátterében. A 60 éves sztár márciusban lett munkanélküli, ekkor távozott a Music FM-től, ahol a pletykák szerint igen hangos szóváltásba keveredett a frekvencia vezetőjével.

Fridi azóta szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, csupán barátja, Ve­rebes István könyvbemutatóján jelent meg a nyáron, igaz, baseballsapkában és napszemüvegben, hogy ne keltsen feltűnést. Ami viszont ennél is jobban szemet szúrt a Bors fotósának, hogy legutóbbi nyilvános szereplései óta jelentős túlsúlyt szedett magára Fridi, amitől azóta sem sikerült megszabadulnia.

Az utóbbi másfél évtizedben többször fordult elő, hogy Sándor pillanatok alatt 10–20 kilókat szedett fel vagy fogyott le. Legutóbb barátjának, Szilágyi Jánosnak vallott a Nők Lapja Évszakokban arról, hogy bizony rettenetesen megviseli megváltozott teste, továbbá, hogy nem csupán az evés és a mozgáshiány miatt hízott meg.

– Mi tagadás, nagyon – kezdte meg a választ Szilágyi azon kérdésére, miszerint zavarja-e a túlsúlya. – Nem mondom, van benne némi lustaság is, de e tekintetben nem vagyok teljesen egész­séges, ezért is gurulok be, amikor valaki odalép hoz­zám, és megjegyzést tesz arra, hogy felszedtem pár kilót. Esze­ment bunkóságnak tartom az ilyes­mit, hiszen honnan tudja az ille­tő, hogy milyen baj és küzdelem  áll a pillanatnyi látvány és jelenség mögött? – osztotta meg a showman jó barátjával, aki azt is hozzátette: Ha lefogyna, esetleg visszatérne a régi vásárlási kedve. 

A betegségről csak találgatni lehet, mert azt nem részletezte a vele készült beszélgetésben. Ám a sztár egy közeli barátja sze­rint a showman számára tényleg komoly dráma a megvál­tozott testalkata: világéletében kényesen ügyelt a megjelenésére: a divat fővárosában, Milánóban válogatott a legnagyobb luxusmárkák közül, mindig is adott a minőségre. 

– Sándor egy jó értelemben vett hiú férfi, aki mindig megnézi, miből és milyen minőségűt vesz, legyen az ruha, illat vagy kiegészítő, de ugyanez mondható el róla, ha zenéről, filmről vagy kép­zőművészetről van szó. Ha­sonlóképpen van a környezetével is, szereti az ilyen típusú em­berek­kel körbevenni magát. Be­tegségről nem tudok, de a hízás természetesen zavarja, látszik, hogy őt sem kíméli a jojóeffektus. Sajnos néha csak unalmában szokott falatozni, hajlamos arra, hogy napokig ki se mozduljon a lakásból – mesélte lapunknak a sztár egyik közeli barátja. 

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a jojóeffektus mögött komoly lelki problémák húzódhatnak meg. 

– A testképünk változása ki­hat a hangulatunkra, ez alapján határozzuk meg sokszor az ön­magunkhoz való viszonyunkat. Akinek az önértékelése gyenge lábakon áll, az sokkal inkább ki van téve annak, hogy a testképe alapján határozza meg magát. A másik veszélye, hogy nem feltétlenül reálisan ítéljük meg azt, amit látunk, önmagunkat hajla­mosak vagyunk leértékelni és torz képet alkotni. A szélsőségesebb része, amikor már összefüggést látunk aközött, hogy nézünk ki és hogy szerethetőek vagyunk-e – vélekedett a szakember. 

Lapunk megkereste Friderikusz Sándort, hogy egészségéről, jelenlegi mindennapjairól érdeklődjünk. A legendás tévés először nem kívánt élni a lehetőséggel, majd egy üzenetben kérte, hogy e-mailben küldjük el a kérdéseinket. Hamarosan azonban bájos asszisztensén keresztül köszönte meg az érdeklődést, s azt üzente, mégsem kíván nyilatkozni.

Sose tér vissza a tévébe?

Számtalan sikerműsor fűződik Friderikusz Sándor nevéhez, de egyik kijelentése alapján az sem elképzelhetetlen, hogy a hazai televíziózás legemblematikusabb alakja soha nem tér vissza a képernyőre.
– Azt hiszem, amit akartam a mi közös mesterségünkben, az elmúlt negyven-negyvenöt évben már megcsináltam, elvégeztem... Dicsekvés nélkül mondhatom, hogy annyi műsorötletem van, hogy akár két teljes tévécsatornát is meg tudnék tölteni velük. Na persze ezeknek a műsoroknak többségét már más arcokkal, nem a sajátommal csinálnám, magamra legfeljebb egyetlenegyet szignálnék ki – mesélte Szilágyinak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15816212_auto_resized.jpg
origo.hu

Nevetségessé tette magát legújabb fotójával Kiszel Tünde

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13175_resized.jpg?avcount=1679984706
origo.hu

Közelebb juttatták a németek a világot az atomháborúhoz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15813190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Kicsit álljon már le” – elszabadultak az indulatok Tolvai Reni és Tóth Andi miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15815897_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Állj! Jöhetsz!” – furcsa játékot játszott a hosszú asztalnál Putyin (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15815885_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Egy igazi retro édesség: így készül a diótorta főzött krémmel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15813196_auto_resized.jpg
vg.hu

Oroszország elkezdte kivonni a katonáit Fehéroroszországból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13176_resized.jpg?avcount=1679984706
origo.hu

Ijesztő felvétel kering a neten egy budapesti háziasszonyról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15814994_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. március 28.: az Oroszlán nagyon szerencsés, a Szűz életébe egy találkozás hoz izgalmat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15815971_auto_resized.jpg
borsonline.hu

G.w.M ismét beszólt Azahriah-nak: „A ruhatáram annyi, mint egy Papp László profit”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15816787_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb komoly orvosi vizsgálaton esett át Galambos Lajos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15815457_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lebuktak! Itt az újabb bizonyíték, ismét egy párt alkot Tolvai Reni és Kállay-Saunders András

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13149_resized.jpg?avcount=1679984706
mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/yQHlx4cKnxV7SpBmpfjUYvjsKYDvFqvsw-yRU0NKdZY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZlNzczMTQyNTdmNDRlYmVhMTUyOWQwMGFiMjcwODFm.jpg
Vizsgálat

Újabb komoly orvosi vizsgálaton esett át Galambos Lajos

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/_AqoU9h_yrfWCNNnwL0J6prtj4AFDoetCkvsNL8cEg4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzFjMWY4NmRmMjMyZjQ4YzY4YWQxMzA3OTZmOWJmOTA3.jpg
Átverés

Súlyos milliókkal károsították meg Varnus Xavért