Celeb

Thuróczy Szabolcs: Amíg élünk, egy család leszünk

Bors

Létrehozva: 2018.10.13.

Ez Magyarországon készült? Sokan csodálkoznak így, akik bekapcsolódnak az Aranyélet című sorozatba. A színvonal ugyanis hollywoodi.

Szeptember 23. óta már az egész ország nyomon követheti a Miklósi család küzdelmeit, hiszen a TV2 műsorára tűzte az HBO gyártásában készült Aranyélet első évadát. Azonban nem csak a sikersorozatról beszélgettünk az egyik főszereplővel, a családfőt alakító Thuróczy Szabolccsal.

Fiatalon a „nagyok” között

Szabolcs hosszú utat tett meg, amíg napjaink egyik legfoglalkoztatottabb filmszínésze, és az Aranyélet című tévésorozattal nyugodtan mondhatjuk, sztár lett. Hiába színész közel 30 éve, azt ő maga is tudja, hogy az igazi, országos ismertséget és népszerűséget csak a színházban nehéz megszerezni.

Pedig első színpadi szerepét középiskolásként a Gaál Erzsébet rendezte legendás nyíregyházi Danton előadásban játszotta, és miközben szülei a jogi pályát szánták neki, már 1990 és 1992 között Zsótér Sándor első rendezéseiben játszott, és 1994-95-ben a szolnoki Szigligeti Színház társulatának tagja volt.

– Mivel esti tagozatra vettek fel, azonnal kinyílt bennem a szelep, hogy akkor nem kell olyan sokat bent lenni, és mehetek a színházba játszani. Szolnokon Spiró Györggyel dolgozhattam együtt egészen fiatalon, de rajta kívül is rengeteg ki­emelten tehetséges íróval, rendezővel hozott össze az élet – mesél a Bors Extrának fiatalságáról Thuróczy.

Mielőtt még megosztaná velünk, miként lett éppen ő az Aranyélet Miklósi Attilája, meg kell említeni, hogy Thuróczy a társulat első előadása, vagyis 1998 óta együtt dolgozik Pintér Bélával, és azóta majdnem minden bemutatójában benne volt. Úgy érzi, hogy ez is kellett ahhoz, hogy azzá váljon, aki most.

A teljes cikkért keresse a Bors Extra októberi számát az újságárusoknál!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek