Celeb

Németh Lajost unokái tanítják finnül

GG

Létrehozva: 2018.10.04.

Finnül tanul a meteorológus. Unokái unszolására magolja a szavakat, hogy legközelebb, amikor Finnországban vizitál, nehogy egyest kapjon tanáraitól, lánya gyerekeitől a feleltetéskor.

Forrás: TV2

Németh Lajos nyugdíjasként újra diák lett. A finn nyelvet szeretné elsajátítani, legalább alapfokon. A meteorológus beszél németül, konyhanyelven angolul is, de unokái, bár szépen beszélik a magyart, sokszor finnül szólnak a nagypapához.

A népszerű meteorológusnak két felnőtt gyermeke van, Balázs, akivel naponta találkozhatnak a nézők az M1 hírműsorában, és Mónika, aki sok éve már Finnországban él férjével és három gyermekével. Emil, Linda, Fanny rajongásig szeretik a nagypapát, aki a nagy távolság miatt csak ritkán találkozik unokáival, de ha összejön a randevú, minden percet kihasználnak. 

– Legutóbb, amikor Turkuban jártunk a feleségemmel, akkor éreztem, hogy szükségem van a finn nyelvtudásra – újságolta. – Finnországban az a szokás az iskolákban, hogy a hétvégeken sportversenyeket szerveznek a srácoknak, mi is így kerültünk Emil egyik focimeccsére, ahol az unokám elhíresztelte, a nagypapa egykoron jó futballista volt Magyarországon.

– Este a vacsoránál Emilék bejelentették, ez így nem mehet tovább: nagypapa, neked meg kell tanulnod a nyelvet, és ezután már csak finnül szóltak hozzám. Persze a lányom segített, hogy megértsem a saját unokáimat, de másnapra már feladatot is kaptam tőlük, számokat és szavakat kellett megtanulnom. Ráadásul megígértették velem, ha legközelebb, amikor Turkuba jövünk, tehát október 9-én, vizsgáztatni fognak. Nincs mese, tanulnom kell!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek