Celeb

Nyáriék holland állampolgárok is

Fái

2018. szeptember 12. szerda 12:00

Az ország úgy ismeri, hogy a zongora mögött ül, a TV2 főzőműsorában azonban a tűzhely mellett láthatjuk Nyári Károlyt. Az előadóművész gasztronómiáról, családról és hazaszeretetről is beszél interjúnkban.

Miért vállalkozott a Master Chef VIP című műsorra?

Nem áll tőlem távol a főzés, itthon a családnak, baráti összejöveteleken, ha időm engedi, szoktam főzni. Nyáron, kerti partikon, bográcsban vannak különleges specialitásaim. Nagy gourmet vagyok, szeretem a konyhaművészetet, lelkesen próbálok ki új dolgokat. Amikor felkértek, hogy szerepeljek a főzőműsorban, úgy éreztem, ez igazi kihívás, megmutathatom a közönségnek ezt az oldalamat is.

Gyerekként járt a konyhában?

Rengeteget segítettem az anyukámnak. Hárman vagyunk testvérek, mind fiúk, igyekeztünk kivenni a részünket a házimunkából. Édesanyám mindennap főzött, ahogy most a feleségem is. Frissen főtt ebéddel, vacsorával várnak, így könnyebb belelátni a főzés tudományába.

Mit főzött először?

Az első, ami megmaradt az emlékeimben, az a lecsó. Mostanában a csülökpörköltet, töltött káposztát, magyaros ételeket készítek a családomnak, barátoknak, ha időm engedi. De az olasz, francia, indonéz, thai konyha ízei sem állnak távol tőlem. Utazásaim során mindent megkóstolok. Tizennégy évig éltem Hollandiában, Amszterdamban és Rotterdamban, nagyon szeretem az ottani ételeket is. Például a savanyúkáposztás krumplit, amit házi kolbásszal esznek. Sok zöldséget fogyasztanak, egészségesen táplálkoznak.

Önnel voltak a lányok is?

Edit lányom kilenc hónapos volt, amikor kimentünk, ők ott nőttek fel. Nekik is meghatározó hely volt az életükben Hollandia. A sikereimre való tekintettel megkaptuk a holland állampolgárságot is. Rengeteg világsztárral sikerült együtt játszanom, Michael Jacksontól, Robin Williamsen át, Frank Sinatráig. A kilencvenes évek vége felé mégis úgy döntöttem, hogy itt szeretnék élni Magyarországon, és hazaköltöztünk.

Miért?

Nagyon hiányoztak a szüleim, az egészségük megromlott, és szerettem volna velük lenni, amikor nekik lett szükségük rám. Most is sokat járok külföldre, ha felkérést kapok, de a hazánk, Magyarország. Az utób­bi húsz év szorgos munkája is ideköt.

Nem bánta meg?

Nem. Az ember mindig gondolkodik azon, hogy mi lett volna, ha.... de ez itt a mi hazánk, és itt is szép sikereket értem el, telt házas koncerteket mutathatok be. Szeptember 15-én az Erkel Színházban lesz a következő lemezbemutató koncertem, a saját alapítású Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar kíséretével. Tavasszal azért lesz egy nagy koncertünk Amszterdamban is.

Mit csinálnak a lányai?

Szerettem volna tovább adni, amit a szüleimtől láttam, hogy a kitartó, alázatos munka mindig meghozza a gyümölcsét. Így ők is elvégezték a főiskolát, de Edit jelenleg is a Pécsi Tudományegyetemre jár klasszikus ének szakra, hogy még tovább képezze magát. Fontos volt, hogy a zenei tanulmányaik mellett civil diplomájuk is legyen. Ebben a szakmában nincs olyan, hogy hátradőlünk. A zenét a sporthoz szoktam hasonlítani. Egy élsportoló, mint mondjuk Egerszegi Krisztina, vagy Hosszú Katinka sem engedheti meg magának, hogy világbajnokság előtt azt mondja, olyan jól úszom, hogy edzés helyett inkább elmegyek a Balatonra pihenni. Nem lehet. Alázattal, elhivatottsággal kell csinálni, de a siker, a közönség szeretete mindenért kárpótol. Koncertek előtt főleg sokat gyakorlok, napi nyolc-tíz órát. Ez csak így működik hosszú távon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

20 éve kezdett a legismertebb magyar pornós, Michelle Wild - mutatjuk a meztelen képeit

origo.hu

Csuti elárulta, hogy túltette-e magát Kulcsár Edinán - videó

magyarnemzet.hu

Horner: A bíróságon dőlhet el a világbajnoki cím sorsa

ripost.hu

Egy vagyont bukhat felelőtlensége miatt Marics Peti

mandiner.hu

Boris Johnson már tudja, ki nyeri az orosz-ukrán háborút

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

mindmegette.hu

Pokoli hőség jön! Így kerülheted el a rosszullétet

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

A 14 éves iskolás fiú összeesett és meghalt 30 perccel azután, hogy azt mondta a nagyinak: „Szeretlek”

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Szexi

Odavannak a rajongók Csobot Adél legújabb fotójáért, ezt látni kell

Család

Ambrus Attilát rendszeresen verték gyerekként, ő sosem emelne kezet sajátjaira