Celeb

Mohamed Fatima: Sokszor bántottak, mert roma vagyok - interjú

uv

Létrehozva: 2018.08.04.

<p>Spirituális gondolkodással igyekszik a háta mögött hagyni minden sérelmét és fájdalmát, és zenéjével harcol a diszkrimináció ellen. Régi bandája újra dübörög, és karrierje mellett a magánélete is révbe ért.</p>

Vissza a múltba?

Nem az én ötletem volt, de nagyon örülök a Fekete Vonat új produkciójának. Béres Attila zenei producer fél éve rajta volt a dolgon, hogy újra összegyúrjon minket. A zenénkkel anno is küzdöttünk a diszkrimináció ellen, és elértük, hogy magyarok és romák együtt buliztak ránk, és ez az új dal ismét összehozza a népet.

Szívéhez közeli ez a téma.

Igen, nagyon. Azokat a szociális problémákat, amiket mi feszegettünk és feszegetünk, senki nem teszi a magyar zenei palettán. Pedig nagyon fontos az üzenet, hogy mi is magyarok vagyunk, amellett hogy a származásunk roma.

Sokat bántották emiatt?

Jó pár esetre emlékszem. Volt, hogy egy busznyi bőrfejű állt körbe minket az unokatestvéremmel, és egy taxis mentett meg minket. De volt, hogy Tóalmáson katonaruhás fegyveresek támadtak meg. És egyszer egy régi közösségi oldalamat is feltörték, és a családi képek alá obszcén dolgokat írtak. 

Hogy lett túl ezeken? A hit segített?

Már amikor Londonban voltam, megszűnt az identitászavarom. Rájöttem, hogy ez senkit sem érdekel, és arra is, hogy büszke vagyok a származásomra. Hinni gyerekkorom óta hiszem, hogy több van, mint a látható világ, de inkább spirituálisnak, mint vallásosnak mondanám magam. Persze, olvasom a Bibliát, de a Koránt és a Tórát is.

Sokat idéz is ezekből.

Édesanyám novemberi 2-i halála óta volt egy mélyebb időszakom... A hiánnyal sosem könnyű megküzdeni, de hiszem, hogy bár a testet elveszíthetjük, a lélek mindig élni fog. És az árvaházi gyerekek szeretete is felemel, akikhez rendszeresen adományokat viszünk, és támogatjuk őket. 

És saját gyerek?

Már nagyon tervezgetem. Van is egy fiú az életemben, akivel két éve egy pár vagyunk, együtt élünk, és lassan, de biztosan haladunk előre. 

Ki ő? Az igazi? 

Nem szakmabeli, teljesen civil, és a munkája miatt sokat vagyunk távol egymástól. De nem igazán szereti a publicitást, amit tiszteletben tartok, és ezért nem mesélek róla gyakran. Hogy az igazi-e? Egyre csiszolódunk, az biztos.

Eljegyzés, házasság, vagy inkább a családalapítás az első? 

Nekem fontos, hogy Isten előtt ez tisztán működjön, mert ez egy hármas szövetség, a férjem, én és Isten között. És onnantól az életünk is gördülékenyebben megy majd. Manapság a divatházasságok azért ilyen rövidek, mert az a szövetség nem így köttetik, nem így működik, és nem egy életre szól, ahogy a nagyszüleink idejében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek