Celeb

Elsírta magát a kamerák előtt Rékasi Károly

kbv

Létrehozva: 2018.08.22.

Dráma a Barátok közt forgatásán – A színész kénytelen volt végigélni a három évvel ezelőtti motoros balesetének következményeit a forgatásokon. Többször kért és kapott időt a stábtól, ha egy megterhelő jelenetet vettek fel.

Forrás: RTL Klub

Drogként használt fájdalomcsillapító gyógyszerek, alkoholproblémák, viták, a rehabilitáció megtagadása, folyamatos aggodalom, lelki hullámvasút egy ereje teljében lévő férfi romjain, és egy Damoklész kardjaként a feje fölött lebegő műtét – ahogy már sokszor, az elmúlt hónapokban sem volt egyszerű Bartha Zsolt élete a Barátok köztben.

Hát még az őt húsz éve alakító Rékasi Károlyé, aki talán élete legnehezebb színészi feladatát kapta meg most: nem csak látszólag, nagyon sok részletben valóban a saját életét játssza újra.

Rékasi három évvel ezelőtt nyáron szenvedett motorjával balesetet, amikor egy autóssal karambolozott. Napokra kómába került, az életéért küzdöttek az orvosok, alig maradt ép csontja. Lábát többször kellett műteni, sérült végtagja örökre rövidebb lett.

Mindenki megszenvedte a balesetet

– Nem csak én éltem át azt a balesetet, a kollégáim, a stáb is. Pontosan tudták, hogy min mentem keresztül, így mielőtt megírták volna Bartha Zsolt mostani történéseit, megkérdezték, hogy mit szólnék hozzá, ha feldolgoznánk ezt a nem könnyű időszakot az éle­temben.

– Színész vagyok, nem csak eljátszok szerepeket, hanem meg is élem őket – kezdte Rékasi, aki pár napos gondolkodási időt kért, s bár azt hitte, döntésének minden aspektusát sikerült magával megvitatnia, hamar kiderült, hogy sokkal nehezebben viseli a forgatásokat, mint képzelte.

Újra át kellett élni mindent 

– Csak később derült ki, hogy mit is kavart fel bennem. Megélni újból a valós fájdalmakat, átélni újra és újra, hogy vannak már dolgok az életben, amire nem vagy már alkalmas, megélni újra, hogy mindent elveszítesz a környezetedből, és ez mind megtörtént a való életben is, nagyon nehéz. De egyébként nem csak nekem. Olyannyira azokat a nehézségeket írták meg a szerzők, amik velem is megtörténtek, hogy édesanyám, aki egyetlen részt sem hagyott ki a sorozatból, azzal hívott, hogy nem bírja nézni, ahogy szenvedek – mondta a színész. És bár ez egy néző számára nem biztos, hogy kiderül, Karcsi édesanyja bizonyára tudta, mikor látja a fiát valójában sírni, s mikor csak játszik.

Mivel a stáb a kezdetektől fogva tisztában volt vele, hogy a színésznek nehéz lesz, türelmesek voltak vele, és ők is figyeltek a jelekre. 

– Az igazit mutatjuk a nézőnek, a mélyen átélt dolgot. A fizikai és a lelki állapotom miatt is muszáj volt időnként leállni. Húsz éve dolgozunk együtt, mondanom sem kellett, hogy mikor van szükségem időre. Nem tudom, melyik volt a legnehezebb jelenet, de volt, amikor a könnyek igaziak voltak a képemen, mert Bartha Zsolt érzései helyett a sajátjaimat éltem meg forgatás közben. De ezeket a pillanatokat is rögzítettük – magyarázta Rékasi.

Felszakadnak a sebek

A színész sosem tagadta, volt szüksége életvezetési tanácsadó, kócsing segítségére, hogy feldolgozza a balesetét, és az amiatt bekövetkezett maradandó egészségkárosodást, amely korlátozottság magával hozta életének jelentős átalakulását. És azt sem titkolja, a forgatások nem feltétlenül hatottak terápiaként. 

– Felzaklattak a forgatások, volt, amikor a stúdióban felkeltett érzést hazavittem. Voltak pillanatok például a kórházból, amikről magánemberként nem voltak elraktározott emlékeim, hiszen jó időn keresztül egy másik világban éltem a fejsérülésem miatt. Most viszont mindent meg kell élni, mindenen át kell rágni magam, hogy az hiteles legyen a képernyőn.

Persze, ahogy Rékasi életében, Bartha Zsoltéban sem tart majd örökké a negatív széria. Jelenleg a legfontosabb számára sorozatbeli gyermeke, igyekszik normalizálni a kapcsolatukat. Hogy fájdalmait csökkentsék, műtétre is készül, és ahogy ismerjük Barthát, szerelem nélkül sem élhet sokáig. Már most is sejthető, hogy izgalmas kapcsolat kezd kialakulni a Görgényi Fruzsina játszotta Gigivel.

– Remélhetőleg teljes gyógyulás lesz ennek a folyamatnak a vége – mondta sejtelmesen a színész.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132438_auto_resized.jpg
origo.hu

Vízhordó melltartó, öngyújtós parfüm, és a nagymellű felszolgálók légitársasága - ez mind igaz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27108_resized.jpg?avcount=1713269113
origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132857_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17120913_auto_resized.jpg
vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132777_auto_resized.jpg
ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131312_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Soros elemzője kitálalt Magyar Péterről – ez nem fog tetszeni a baloldal új sztárjának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27109_resized.jpg?avcount=1713269113
origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17124005_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133727_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Még ma menj el tankolni, megint drágább lesz az üzemanyag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122754_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127599_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132965_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ezt látni kell, Lionel Messi fia őrületet okozott – videó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/spCq4IxLqTvnlJbkVyhqrwJzeXNfPMI8jSjWoC1WW5Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I5YjU1MmU5NjU2ZDRhY2Q4ZWZlYTU5YzRlMTBlZTgx.jpg
Emlékezés

„Elmondhatatlanul hiányzik” - megrendítő vallomást tett Gesztesi Károly utolsó szerelme

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/QAdOMwitycjq0_M9u74QAH6WTeFuvTmgZP0C0RT6qkM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I0NDMzM2JhNWZhOTQyNWI5NjdiN2ZkNzY3YzgzM2Jk.jpg
Meglepetés

Két hónapja, a legnagyobb titokban szervezkedett Tóth Gabi