Celeb

Benkő László: Mindennap gondolok a halálra

K. K.

Létrehozva: 2018.08.28.

<p>Az Omega nagybeteg billentyűse pályatársai és barátai hirtelen elvesztése után úgy döntött: még életében elrendezi szerettei sorsát.</p>

Forrás: Knap Zoltán

Az elmúlt két évben már öt tagját is eltemette az Omega együttes, amelynek billentyűse tavaly nyár óta küzd rákbetegséggel. Noha Benkő László mindvégig bizakodott a gyógyulásában, utóbbi két barátja, Orbán József és Székhelyi Jó­zsef halálával azonban nemcsak a szeretteit, hanem a hitét is el­vesztette. 

– El vagyok keseredve! – kezdi megtörten a nagybeteg ze­nész. – Már nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék a halálra. Nagyon aggódom, mert az én napjaim is meg vannak számlálva. Ez persze nem azt jelenti, hogy feladtam a harcot, csak egyre nehezebb hinnem a gyógyulásban – vallja be a 75 éves Benkő László, aki éppen ezért minden eshetőségre felkészült.

– Már a végren­de­letemet is megírtam. Szeretném biztonságban tudni a családomat akkor is, ha már nem leszek – teszi hozzá a billentyűs, aki tavaly július óta kapja a ke­mo­terápiás kezeléseket. – Legutóbb három hónappal ezelőtt voltam CT-vizsgálaton, akkor jó híreket kaptam, és csak re­mélni tudom, hogy holnap is jókkal szolgálnak. Szerdán ugyanis megvizsgálnak, és kiderül, hogy még hány kezelésre van szükségem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek