Celeb

Liptai Claudia szabadidejében képeket fest

K. Sz.

2018. június 25. hétfő 10:00

Az ország népszerű műsorvezetője pár éven belül, az Oscar-díjas színésznőhöz hasonlóan, a világ elesettebb részein élőkön és a kihalófélben lévő álla­tokon kíván segíteni.

Hatalmas utat tett meg az utóbbi évtizedekben Liptai Claudia, mire hazánk első számú műsorvezetője lett. A TV2-n rendszeresen feltűnő friss házas Clauról kevesen tudják, hogy eredetileg képzőművészeti pályára készült. A Wikipédia oldala szerint 1988-ban eltanácsolták a Kaffka Margit Gimnázium képzőművészeti szakáról rossz magaviselete és igazolatlan órái miatt, ám szenvedélyéről azóta sem mondott le.

– Esténként, ha van egy kis időm, szívesen festek, miután nyugovóra tértek a gyerekek. Olyankor csak én vagyok és a vászon. Leginkább embereket szeretek ábrázolni, kedvenc alkotóm az olasz Modigliani. Jelenleg egy naptárat tervezek, amelynek a konkrét témáját még nem szeretném elárulni – mesélte, majd arra a kérdésünkre is felelt, hogy készített-e portrét a családjáról.

– Nem, nem is merném. Ha egy kubista képet festek, hogy mondanám el a gyereknek, hogy az a négy kocka a feje?

Saját bevallása szerint az igazi örökmozgó Claudia imádja a kihívásokat és a határai feszegetését, ezért sem volt kérdés számára, hogy elvállalja egy üdítőitalgyártó cég kampányvideóját, amelyben egy napra az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor életét élhette.

– Mindig szeretek olyan dolgokat csinálni, amire nincs lehetőségem, ám fontos, hogy ezt a legnagyobb alázattal tegyem. A korcsolyázásban mindenben Knoch Viktorra hallgattam ugyan­úgy, mint amikor a cukrászatot tanultam a férjemtől, Pataki Ádámtól. Fontos, hogy alázatosak legyünk a profikkal szemben, hiszen így tanulhatunk tőlük mi is. Rettentően utálom az unalom szót, szerintem az egyik legnagyobb szitokszavunk. Minden napomat igyekszem úgy élni, hogy emlékezetes maradjon. Nem kell nagy dolognak történnie, elég egy apróság, de érdemes legyen miatta felkelni. Gyűlölök heverészni, persze néha kell, de rövid és aprócska életünkben érdemes nyomot hagyni a világban és segíteni másokon –  mesélte Claudia, aki azt is megosztotta, mi is az, amit feltétlenül szeretne megtenni.

– Szeretnék elmenni Afrikába vagy Ázsiába és segíteni az elesetteken és a kihalás szélén álló állatokon. Szerintem egy ismert embernek muszáj jó ügyek mellett kiállnia, én ezt feltétlenül szeretném megtenni. Ezzel picit várnom kell, még kicsik ehhez a gyerekeim, Panna és Marci, de ha nagyobbak lesznek, feltétlenül nekivágok ennek a kalandnak is – fűzte hozzá.

További cikkek

Sebek

Kulcsár Edina és Csuti exkluzív interjút adott a Borsnak

Dráma

Átérzem a hajléktalanok problémáját! – Itt húzta meg magát a magyar zenész, akinek leégett a háza

Ez is érdekelhet

vg.hu

Elon Musk agyimplantátum-gyártó cége embereken kísérletezne

mindmegette.hu

13 desszert, ami tökéletes batyus buliba vagy farsangi bálba

origo.hu

A magyar kultúra napján mutatják be a Látjátok feleim című filmet

beol.hu

Tanyába szorult kamiont mentettek Gyula mellett

origo.hu

Száz másodpercre vagyunk a végítélettől

nemzetisport.hu

Super Bowl: megérkezett a halftime show hivatalos előzetese!

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

hirtv.hu

Inzultálta a HírTV stábját Márki-Zay kampánystábjának egy tagja

makronom.mandiner.hu

Ha a 2010 előtti baloldal lenne kormányon, most minden háztartás évi háromszázezerrel adózna többet

origo.hu

Ügyesen feltette a BMW-s a hóláncot, csak azt nem találta el, melyik kerékre kellett volna