Celeb

Gyárfás példája dühíti VV Fanni elrablóját

uv

2018. június 29. péntek 05:00

B. László szeretne végre arcát vállalva megszólalni VV Fanni ügyében, de a média megkereséseit rendre elutasítja az ügyészség. A Fenyő-gyilkosság miatt meg­vádolt Gyárfás Tamás vajon miért teheti ezt meg? – kérdezi a gyanúsított.

A Bors megtudta, hogy lapunk mellett több tévétársaság is kért már interjút a Novozánszki Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. Lászlótól, mindhiába. A dunaújvárosi férfit ugyanis nem engedik nyilatkozni a médiá­nak. Lapunknak is csak egykori védőjén keresztül üzenhetett a gyanúsított, még áprilisban. Dr. Brodmann Péter felháborítónak tartja, hogy a hét hónapja előzetes letartóztatásba helyezett unokaöccse nem állhat ki ország-világ elé, hogy megvédje magát.

– Először a Bors, az­óta pedig már két tévécsatorna is megkereste B. Lászlót, hogy nyilatkozzon az ügyében, amire a férfi az első pillanatban rábólintott. Na­gyon szeretne interjút adni, és kiállni az igazáért, vállalva az elkövetett bűnét is, de ezt nem teszik neki lehetővé. Hiába minden kérelem, fellebbezés, elutasítják a nyilatkozattételt – mondta dr. Brodmann, aki szerint ez nem igazságos lépés az unokaöccsével szemben. – Gy. Tamás, B. Lászlóhoz hasonlóan, egy gyilkossági ügy – mint ismert, a Fenyő-gyilkosság – gyanúsítottja. B. Lászlóval ellentétben a volt úszószövetségi elnök viszont lépten-nyomon nyilatkozhat. Hát hol vannak itt az egyenlő jogok? – csattant fel az egykori védő, akitől megtudtuk: a gyanúsított legutóbbi interjúkészítési kérelmében hivatkoztak is Gyárfás Tamás ügyére, és nyilatkozattételi jogára.

A Fővárosi Főügyészség nem tagadta lapunknak, hogy a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított sportoló beadványában szerepel az úszószövetség ember­ölésre való felbujtással gyanúsított, volt elnökének neve, és vele példálózva igyekszik a gyanúsított nyilvánossághoz jutni.

Hét hónapja keresik

Mint ismeretes, az RTL Klub valóságshow-jában szereplő lány 2017. november 20-án tűnt el. Ezután pár nappal, november 27-én őrizetbe vették a rendőrök az egykori dunaújvárosi kajakost, B. Lászlót, akit VV Fanni meggyilkolásával gyanúsítanak. B. László tanúvallomásában elismerte, hogy ő van a lépcsőházi kamerafelvételeken, ő tuszkolja be az eszméletlen lányt a mélygarázsban parkoló autójába, de állítása szerint Fanni albérletétől nyolcszáz méterre átadta őt két ismeretlen férfinak, és az ő szerepe itt be is fejeződött a történetben. Novozánszki Fanni holtteste azóta sem került elő. Pár hete az FBI is beszállt a keresésbe, de a szövetségi nyomozók is csak a szalkszentmártoni bányatavakhoz jutottak, ám azok többszöri átkutatása után sem találtak nyomokat.

– Az ügyészség és az ügyészség elutasító határozata elleni jogorvoslatot elbíráló nyomozási bíró azért rendelkezett úgy, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában az ügy gyanúsítottja nyilatkozattételét vagy nyilatkozatának közzétételét korlátozza, mert az a büntetőeljárás eredményességét veszélyeztetné. Az ilyen jellegű hatósági döntés alapját mindig a nyomozás állása, a hátralevő nyomozati cselekmények köre határozza meg, amely nyilvánvalóan minden ügyben egyedi hatósági mérlegelést igényel, erre figyelemmel az más üggyel, például a hivatkozott Gy. Tamás gyanúsított el­len folyamatban lévő el­járással, de akár egyéb nyomozásokkal sem ál­lítható párhuzamba – tudatta lapunkkal dr. Gasz Péter, szóvivőt helyettesítő ügyész.

További cikkek

Karrier

Ennél még Varga Irén is jobb – Ezt gondolják az emberek Kulcsár Edina daláról

Vallomás

Michael Jackson kegyetlen volt: disznónak nevezte a húgát

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Hátborzongató! Szétrepedt a szexi modell feneke szeretkezés közben

metropol.hu

Jó hír a időseknek! Nyugdíjelőleget kapnak az idén nyugdíjba vonulók

origo.hu

Lélegzetelállító képeken a jégbe fagyott Dömörkapu

vg.hu

Növekszik a kereslet a J&J vakcinái iránt

szon.hu

Meggyilkoltak egy csecsemőt Tiszarádon?

origo.hu

A WinRAR is elbúcsúzott a Windows XP-től

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a német klasszis végleg elköszönt a válogatottól

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

nemzetisport.hu

Sportrádió: Nemcsak az Eb-t, az elmúlt éveket is vizsgálni kell – Kocsis Máté

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek