Szellő István: Egészségesen hiú vagyok

Szellő István: Egészségesen hiú vagyok

Szellő István
PUBLIKÁLÁS: 2018. május 16. 09:00
A híradóson mintha nem fogna az idő: a megőszült haján kívül semmi nem utal arra, hogy már ötvenéves, pedig gyakorlatilag összevissza eszik, és a sportot is hanyagolja.
kbv

Évek óta társa Szellő István Erős Antóniának, de nem csak a Híradóban. A két tévés Antónia Egy Csepp Figyelem Alapítványában is együtt dolgozik – István főként műsorvezetéssel és a jelenlétével hívja fel a figyelmet a cukorbetegség veszélyeire. De mennyire figyel oda magára az 50 éves műsorvezető, akin látszólag nem fog az idő?

Szellőnek az évek alatt nem változott sem a súlya, sem a sármja. Pedig közel sem annyira tudatos, mint például a cukorbeteg Netti. Sőt hol a reggelit, hogy a vacsorát hagyja ki, vagy épp eszik az esti hírműsor után nagyokat.

– A képernyőn egyrészt valamennyire muszáj is jól kinézni, de azért egészséges hiúság is van bennem, igénylem is ezt – kezdte lapunknak Szellő.

– Természetesen nem engedhetem meg ma­gamnak, hogy elhízzak vagy tunya legyek. Sok éven keresztül versenyszerűen vívtam, talán ennek is köszönhető a formám, és nem is vagyok hízásra hajlamos típus. Kedvenceim a magyaros ételek, ha megkívánom, miért ne ehetném? De azért erre is figyelek, amennyire tudok. Zöldséget sokat eszem, viszont a regge­lit általában kihagyom.

– Ebédre igyekszem valamit enni, leg­inkább a leveseket szeretem. A vacsora is ki szokott maradni, pont akkor van a Híradó, sokszor korog is a gyomrom a stúdióban – mondta Szellő, aki a sportot is hanyagolja mos­ta­nában, inkább nagyfia, Ádám teniszversenyeiben gyönyör­ködik.

A híradós tehát amennyire csak tud, figyel az egészségére, amiben nem tagadja, szerelme, Gubík Ági is társa. A Barátok közt egykori színésznője is figyel az alakjára, színpadi emberként is muszáj neki. Szellő szavaiból pedig az vehető ki, mivel mindketten sokat dolgoznak, nem a vacsoraasztal az elsődleges találkozási pont, mint sok pár életében.

– Én például egyáltalán nem tudok főzni, de a párom remek ételeket tud készíteni, de nincs erre sok ideje. Általában étteremben szoktunk enni – mondta sejtelmesen a híradós, akire nemcsak a párja figyel oda, hanem Antónia is, akinél mindig van vércukormérő, sokszor a munkahelyén is kell mérnie, és ilyenkor bizony Szellőt is megszúrja.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.