Celeb

Eurovízió: Az AWS-t meghívták a metálzene Mekkájába

G. Sz.

Létrehozva: 2018.05.12.

<p>A döntőbe jutással már győztesnek érzik magukat az eurovíziós dalverseny magyar indulói. Az AWS zenekart az első lisszaboni előadása után meghívták a világ legnagyobb metálzenei fesztiváljára.</p>

Modern magyar fémzenétől volt hangos csütörtök este a lisszaboni Altice Arena, ugyanis az eurovíziós dalverseny második elődöntőjén – szó szerint – zajos sikerrel jutott a szombati 26-os döntőbe az AWS. A metálosok ezúttal is ügyeltek arra, hogy a lehető leghangosabbak és legerőteljesebbek legyenek, és produkciójukat kiemelkedő színpadi jelenléttel  és látványképpel is sikerült feldobniuk. Az énekes, Siklósi Örs például mezítláb lépett színpadra, Kökényes Dániel gitáros pedig a közönség közé vetette ma­gát.

A Viszlát nyár című dal videója alatt a YouTube-ot ellepték az együttesnek szurkoló hozzászólások, és a srácok a helyszínen is rengeteg pozitív visszajelzést kapnak. Pedig előzete­sen sok fogadóiroda még arra sem látta érdemesnek az AWS-t, hogy a döntőbe kerüljön, és a 43 induló dalból csak a 30–33. helyre rangsorolták. Most már egységesen a 13–15. hely körüli szereplésre számítanak tőlük, és bár a zenekar egyelőre nem latolgatja az esélyeket, de tagjai úgy érzik, elvárások nélkül, felszabadultan léphetnek majd színpadra.

– Az eurovízió eredménye mindig kiszámíthatatlan, így felesleges találgatni. Természetesen örülnénk a minél jobb helyezésnek, már csak azért is, mert ezzel a metál szubkultúra nemzetközi összefogását is meg tudnánk mutatni. Ezúton is köszönjük azoknak, akik támogattak minket – üzente a Borson keresztül a zenekar frontembere, Siklósi Örs, aki lapunkkal közölte az örömhírt: a zenekar az elődöntő után meghívást kapott a világ egyik legnagyobb metálzenei fesztiváljára, a német Wacken Open Airre.

– Nagyjából olyan érzés, mintha az Iron Maiden felkért volna minket előzenekarnak. Mindig elérhetetlen álomként gondoltunk a Wackenre, és most megvalósul.

A bandát arról is próbáltuk faggatni, a döntőre készül-e valamilyen extrával, erre azt a választ kaptuk, hogy az elődöntőhöz képest változást nem terveznek a zenészek, a döntőben is a valódi AWS koncerthangulatot akarják megmutatni a nézőknek.

– Talán annyiban lesz más, hogy lazábban állhatunk színpadra, mert már nincs rajtunk akkora nyomás. Bejutottunk a döntőbe, így már elégedettek lehetünk – mondta Siklósi, aki zenésztársaival együtt egyáltalán nem érzi úgy, hogy harsány gitárzenéjükkel kilógnának az eurovízió mezőnyéből.

– Az eurovíziós dalfesztivál szlo­genje az „All aboard!” („Min­denki a fedélzetre!), mi ezt úgy értelmezzük, hogy minden műfaj megtalálja itt a helyét. Szerintünk minden műfaj egyenlő, mindegyiknek megvan a maga helye. Riválisnak nem tartunk senkit, mert nincs a miénkhez hasonló dal a mezőnyben, de kedvenceink vannak, például az albán és a szlovén dal – mondta Siklósi. 

Az eurovíziós dalfesztivál döntőjét szombaton 21 órától követhetik a nézők a Duna Televízión. 

Kína letiltva

Az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) letiltotta Kína egyik legnépszerűbb televíziós csatornáját, a Mango TV-t az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjének közvetítéséről, mert az első elődöntő során élő adásban cenzúrázták ki a színpadon felbukkanó másságra utaló elemeket. 

Adásukban elhomályosították a szivárványszínű zászlókat, illetve cenzúrázták a tetoválásokat is. Két produkciót pedig egyáltalán nem is sugároztak: az ír versenyzőt azért, mert két férfi táncos kísérte a színpadon és a dala is két férfi szerelméről szólt, míg az albán versenyzőn túl sok volt a tetoválás.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089698_auto_resized.png
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711703412
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083461_auto_resized.png
metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086801_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086128_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711703412
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089846_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711703412
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel